Muntenia News | Homepage

TARGOVISTE – IN MICRO VI S-A VERIFICAT STADIUL LUCRARILOR DE REABILITARE A CARTIERULUI

👤Scris de David Dumitrescu 🕔21.Mar 2014 Citit de 146 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

De aproximativ o saptamana au inceput lucrarile celui mai mare proiect de reabilitare a cartierului, care a fost demarat in ultimii 30 de ani. Este vorba de Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. “S-a inceput cu decopertarea suprafetei de pavele, de borduri, de garaje. Dupa aceasta, vor urma lucrarile de refacere a sistemului de apa si canalizare, apoi se va trece la asfaltarea in totalitate a tuturor locurilor de parcare. Se vor crea locuri de parcare noi, se vor imbunatati atat trotuarele, cat si aleile pietonale care ajung la blocuri. Accesul persoanelor se va face mult mai usor, mai modern, elegant si civilizat. De asemenea, vor ramane spatiile verzi in totalitate. As vrea sa dezamorsez pe aceasta cale zvonurile conform carora ar disparea spatii verzi. Nu dispare niciun spatiu verde, niciun metru patrat. Nu se va taia niciun copac, ba, mai mult, amenajam aceste spatii verzi cu locuri de joaca pentru copii, cu parculete si locuri de recreere pentru pensionari si pentru copii. Toata lumea va avea unde sa stea. Am fost si ieri aici, am venit si astazi si vom veni ori de cate ori este nevoie pentru a ne asigura in fiecare zi ca lucrarile acestui proiect de importanta vitala pentru dezvoltarea Targovistei sunt in termen si se desfasoara asa cum ne dorim. Incercam sa avem un dialog cu toti cetatenii din aceasta zona, pentru a le afla pasurile, dorintele si doleantele si a incerca sa mulam, atat cat legea permite si modificarea proiectului este posibila, sa le indeplinim dorintele punctuale pe care le au, deoarece dumnealor traiesc aici in fiecare zi si trebuie sa le facem viata mai usoara si mai frumoasa. Este un proiect finantat de Uniunea Europeana cu 98%, contributia locala, a comunitatii, fiind de doar 2%. Dupa cum ati vazut, se demoleaza garajele, ceea ce v-am spus de la inceput. Ma tin de cuvant si imi asum proiectele pe care le duc, pentru ca intotdeauna am avut o gandire de viitor, o gandire de perspectiva si am avut proiecte. Nu poti sa gandesti doar referindu-te la ziua de azi. O sa vedeti ce se afla in spatele garajelor, ce se afla in garaje, cat loc se castiga, cata mizerie va fi scoasa din oras, cate spatii verzi se vor crea in plus. Asta inseamna un oras modern, un oras civilizat”, a declarat primarul Gabriel Boriga.

City managerul Gabriel Cioaca a adaugat: “Am stabilit cu reprezentantii constructorului sa incepem lucrarile din cartiere si apoi finalul sa fie pe bulevardele mari – Tudor Vladimirescu si Unirii, astfel incat sa rezolvam problema in cartiere. O informatie pentru tar-govistenii care si-au achitat chiria in avans pentru garaje, exista posibilitatea sa-si recupereze banii in perioada urmatoare sau sa compenseze cu ce impozite au de platit. Asadar, nicio suma achitata in avans pentru aceste garaje nu va ramane municipalitatii, daca cei care au platit nu mai beneficiaza de aceste garaje. Daca nu se vor face cereri pentru restituirea acestor sume de bani, ele vor fi compensate cu impozitele pe care cetateanul respectiv le are de platit catre primarie. Spatiile verzi – nimic din ceea ce exista in acest moment ca spatiu verde nu se va pierde. Ba, mai mult, acolo unde configuratia locului va permite, se vor crea spatii verzi in plus. Se va asigura chiar si mentenanta acestor spatii verzi. Materialele recuperate din cartiere vor fi utilizate pentru refacerea altor zone din oras”.

Lucrarile sunt foarte complexe. Inceputul se vede prin demararea activitatilor de demolare a garajelor. Speram sa avem o colaborare buna cu constructorul, astfel incat totul sa se desfasoare la timp si in folosul cetateanului” – a subliniat viceprimarul Eugen Patrascu.

“Fac apel catre targovisteni, sa aiba rabdare si intelegere cu administratia locala, pentru ca in final aceste lucrari nu fac decat sa sporeasca nivelul de trai, valoarea acestor zone. Trebuie sa dam mai multa dovada de spirit civic. Nu in ultimul rand, vreau sa fac si un anunt. Ar fi bine ca oamenii sa inceapa sa darame si acele garduri de pe langa blocuri, fiindca nu sunt deloc conforme cu ceea ce ne dorim noi si cu ceea ce va ramane la finalul implementarii acestor proiecte”, a declarat in incheiarea vizitei viceprimarul Ciprian Prisacaru.

Articole Similare

VIDEO – „Varză, cartofi și alți demoni”, filmul care a făcut Lunguleţu cunoscut pe întreg mapamondul

VIDEO – „Varză, cartofi și alți demoni”, filmul care a făcut Lunguleţu cunoscut pe întreg mapamondul

Documentarul Varză, cartofi și alți demoni, în regia lui Șerban Georgescu, îl invită pe privitor în Lungulețu, unde 1000

Noile taxe pentru eliberarea paşapoartelor, valabile de la 1 februarie 2017

Noile taxe pentru eliberarea paşapoartelor, valabile de la 1 februarie 2017

Având în vedere prevederile art. III și ale art. VIII din Legea nr. 1/2017 privind

Încă o minivacanţă! Elevii şi bugetarii liberi de pe 21 ianuarie până pe 25 ianuarie

Încă o minivacanţă! Elevii şi bugetarii liberi de pe 21 ianuarie până pe 25 ianuarie

Guvernul a stabilit  că luni, 23 ianuarie 2017, este zi liberă, pentru a lega weekendul

Viscolul face ravagii în sudul judeţului, mai ales în zonele cu câmp deschis – FOTO

Viscolul face ravagii în sudul judeţului, mai ales în zonele cu câmp deschis – FOTO

foto: cronica-gaestiului.ro Persoanele care vor să meargă spre Vişina sau Şelaru ar trebui să-şi amâne

Încă o mini vacanță pentru angajații români. 23 ianuarie ar putea fi zi liberă

Încă o mini vacanță pentru angajații români. 23 ianuarie ar putea fi zi liberă

23 ianuarie ar putea fi zi liberă. Începând de anul acesta, 24 ianuarie, când se