Muntenia News | Homepage

PROBLEMELE DE MEDIU, IN ATENTIA ELEVILOR SI PROFESORILOR DE LA MORENI

👤Scris de Georgiana Matei 🕔27.Mar 2014 Citit de 164 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

In perioada 2013 – 2015, Liceul Tehnologic Petrol Moreni (scoala coordonatoare) si Scoala Gimnaziala nr. 1 Moreni, alaturi de scoli din Italia, Polonia, Suedia, Marea Britanie si Turcia, sunt partenere in cadrul proiectului multilateral “Our small by steady steps together save the 3 E: Environment, Europe and Earth!” – 3E, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului Invatare pe Toata Durata Vietii.

Cea de a doua reuniune de proiect cu elevi si cadre didactice a avut loc in scoala partenera din Tarnovskie Gory, Polonia – I Liceum Ogolnoksztalcace im.S.Sempolowskiej, in perioada 23-28 februarie 2014.

Tematica intalnirii a fost Social and Historical Arena -Cercetarea, compararea, analizarea si dezbaterea diferitelor aspecte ale problemelor de mediu: cauzele si efectele degradarii mediului, surse de poluare si solutii cu privire la stilul de viata durabil.

Delegatia romana a fost formata din 8 elevi si 4 cadre didactice de la cele doua scoli morenare.

Principalul obiectiv al reuniunii de proiect a fost acela de a realiza impreuna produsele finale propuse in formularul de candidatura: logo-ul proiectului si o brosura care sa cuprinda rezultatele activitatilor de informare si cercetare a elevilor cu privire la aspecte ale problemelor de mediu: cauzele si efectele degradarii mediului din zonele scolilor partenere sau din tarile partenere de-a lungul timpului, surse de poluare si solutii cu privire la stilul de viata durabil.

Potrivit informatiilor oferite de profesoarele Raluca Anghelina, de la Liceul Tehnologic PETROL Moreni, si Veronica lonescu , de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Moreni, ca activitati pregatitoare pentru elaborarea brosurii au fost: sustinerea de prezentari cu aspecte ale degradarii mediului din fiecare tara sau zona in care se afla scoala partenera, prin care elevii au evidentiat rezultatele activitatilor de documentare premergatoare reuniunii de proiect si gruparea elevilor in sase echipe mixte, fiecare cu propria brosura cat mai originala si mai obiectiva. Echipele mixte au lucrat cu mare responsabilitate si au colaborat foarte bine in interiorul lor, dar si intre ele pentru a elabora brosuri cat mai complete, cu informatii, ilustratii, harti, diagrame din toate tarile partenere, cu privire la cauzele si efectele degradarii mediului, chiar si cu 50 de ani in urma.

Echipa profesorilor a lucrat la elaborarea documentelor pregatitoare pentru reuniunea de proiect din Romania, stabilita pentru perioada 2-7 iunie 2014. S-au discutat detalii referitoare la: draftul programului de lucru, portofoliile pe care trebuie sa le intocmeasca elevii din fiecare scoala partenera, produsele finale care vor fi realizate, alte aspecte logistice.

Dintre activitatile social-culturale putem mentiona vizitarea scolii gazda si relationarea cu elevii si cadrele didactice poloneze, vizita de documentare la mina de sare de la Wieliczka, scurt popas in centrul orasului Cracovia si un moment deosebit de emotionant, vizita la muzeul Auschwitz – Birkenau. Evaluarea reuniunii de proiect s-a realizat prin completarea online a chestionarelor de catre elevii si profesorii participanti, acestea urmand a fi prelucrate si analizate de catre tara gazda.

Articole Similare

PUCIOASA: Petrecere muntenească de Sfântul Nicolae pentru ultima serie, din acest an, de pensionari aflaţi la tratament,

PUCIOASA: Petrecere muntenească de Sfântul Nicolae pentru ultima serie, din acest an, de pensionari aflaţi la tratament,

Distracţie  pentru persoanele de vârsta a treia aflate la tratament în staţiunea balneoclimaterică de la

La Târgovişte se va înfiinţa un Centru de cercetare în domeniul vehiculelor electrice

La Târgovişte se va înfiinţa un Centru de cercetare în domeniul vehiculelor electrice

Parteneriatul dintre Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi municipalitatea târgovişteană se întărește prin demararea proiectului pilot

INFO ASIGURĂRI: Cum se încheie o asigurare Casco! La ce trebuie să fiţi atenţi!

INFO ASIGURĂRI: Cum se încheie o asigurare Casco! La ce trebuie să fiţi atenţi!

Ce am nevoie pentru a încheia o asigurare CASCO: calcularea bugetului disponibil; evaluarea riscurilor; acces

Târgul Auto Târgovişte – ofertă variată pentru cei care vor să meargă în 2017 cu o altă maşină

Târgul Auto Târgovişte – ofertă variată pentru cei care vor să meargă în 2017 cu o altă maşină

În ciuda frigului, şi a doua ediţie a Târgului Auto Târgovişte s-a bucurat de prezenţa a

Avocatul Poporului, audienţe gratuite la Târgovişte

Avocatul Poporului, audienţe gratuite la Târgovişte

În data de 05 decembrie 2016, între orele 10:00 – 14:00, reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului