Muntenia News | Homepage

PROBLEMELE DE MEDIU, IN ATENTIA ELEVILOR SI PROFESORILOR DE LA MORENI

👤Scris de Georgiana Matei 🕔27.Mar 2014 Citit de 198 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

In perioada 2013 – 2015, Liceul Tehnologic Petrol Moreni (scoala coordonatoare) si Scoala Gimnaziala nr. 1 Moreni, alaturi de scoli din Italia, Polonia, Suedia, Marea Britanie si Turcia, sunt partenere in cadrul proiectului multilateral “Our small by steady steps together save the 3 E: Environment, Europe and Earth!” – 3E, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului Invatare pe Toata Durata Vietii.

Cea de a doua reuniune de proiect cu elevi si cadre didactice a avut loc in scoala partenera din Tarnovskie Gory, Polonia – I Liceum Ogolnoksztalcace im.S.Sempolowskiej, in perioada 23-28 februarie 2014.

Tematica intalnirii a fost Social and Historical Arena -Cercetarea, compararea, analizarea si dezbaterea diferitelor aspecte ale problemelor de mediu: cauzele si efectele degradarii mediului, surse de poluare si solutii cu privire la stilul de viata durabil.

Delegatia romana a fost formata din 8 elevi si 4 cadre didactice de la cele doua scoli morenare.

Principalul obiectiv al reuniunii de proiect a fost acela de a realiza impreuna produsele finale propuse in formularul de candidatura: logo-ul proiectului si o brosura care sa cuprinda rezultatele activitatilor de informare si cercetare a elevilor cu privire la aspecte ale problemelor de mediu: cauzele si efectele degradarii mediului din zonele scolilor partenere sau din tarile partenere de-a lungul timpului, surse de poluare si solutii cu privire la stilul de viata durabil.

Potrivit informatiilor oferite de profesoarele Raluca Anghelina, de la Liceul Tehnologic PETROL Moreni, si Veronica lonescu , de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Moreni, ca activitati pregatitoare pentru elaborarea brosurii au fost: sustinerea de prezentari cu aspecte ale degradarii mediului din fiecare tara sau zona in care se afla scoala partenera, prin care elevii au evidentiat rezultatele activitatilor de documentare premergatoare reuniunii de proiect si gruparea elevilor in sase echipe mixte, fiecare cu propria brosura cat mai originala si mai obiectiva. Echipele mixte au lucrat cu mare responsabilitate si au colaborat foarte bine in interiorul lor, dar si intre ele pentru a elabora brosuri cat mai complete, cu informatii, ilustratii, harti, diagrame din toate tarile partenere, cu privire la cauzele si efectele degradarii mediului, chiar si cu 50 de ani in urma.

Echipa profesorilor a lucrat la elaborarea documentelor pregatitoare pentru reuniunea de proiect din Romania, stabilita pentru perioada 2-7 iunie 2014. S-au discutat detalii referitoare la: draftul programului de lucru, portofoliile pe care trebuie sa le intocmeasca elevii din fiecare scoala partenera, produsele finale care vor fi realizate, alte aspecte logistice.

Dintre activitatile social-culturale putem mentiona vizitarea scolii gazda si relationarea cu elevii si cadrele didactice poloneze, vizita de documentare la mina de sare de la Wieliczka, scurt popas in centrul orasului Cracovia si un moment deosebit de emotionant, vizita la muzeul Auschwitz – Birkenau. Evaluarea reuniunii de proiect s-a realizat prin completarea online a chestionarelor de catre elevii si profesorii participanti, acestea urmand a fi prelucrate si analizate de catre tara gazda.

Articole Similare

Primăria Târgovişte „tună” despre lucrările proaste pe CL3! Când Gazeta Dâmboviţei aducea dovezi, autorităţile tăceau

Timpul dă cel mai adesea dreptate jurnaliştilor. Zilele acestea, am constatat că primăria Târgovişte, prin

De reclama KFC de la Turnul Chindiei nu a ştiut nimeni! Dar de cea filmată la Liceul Petru Cercel?

În mai puţin de 24 de ore, după ce presa locală a atras atenţia asupra

Preotul parohiei Ragu a murit la numai 35 de ani! Doliu în Arhiepiscopia Târgoviştei

Preotul parohiei Radu, Marian Eduard Bucur a murit flgerător la numai 35 de ani. Preotul

Parodie TNR după cazul piticului de pe Turnul Chindiei: „Adi Minune s-a aruncat, gol, de pe Turnul din Pisa”

Timesn New Roman, celebra publicaţie de satiră şi umor, a parodiat astăzi celebra reclamă a

Zeci de gospodării din Valea Lungă, fără curent! Oamenii sunt revoltaţi de atitudinea Electrica

Mai mulţi cititori au scris redacţiei despre situaţia mai multor gospodării din Valea Lungă. Oamenii