Muntenia News | Homepage

PROBLEMELE DE MEDIU, IN ATENTIA ELEVILOR SI PROFESORILOR DE LA MORENI

👤Scris de Georgiana Matei 🕔27.Mar 2014 Citit de 170 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

In perioada 2013 – 2015, Liceul Tehnologic Petrol Moreni (scoala coordonatoare) si Scoala Gimnaziala nr. 1 Moreni, alaturi de scoli din Italia, Polonia, Suedia, Marea Britanie si Turcia, sunt partenere in cadrul proiectului multilateral “Our small by steady steps together save the 3 E: Environment, Europe and Earth!” – 3E, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului Invatare pe Toata Durata Vietii.

Cea de a doua reuniune de proiect cu elevi si cadre didactice a avut loc in scoala partenera din Tarnovskie Gory, Polonia – I Liceum Ogolnoksztalcace im.S.Sempolowskiej, in perioada 23-28 februarie 2014.

Tematica intalnirii a fost Social and Historical Arena -Cercetarea, compararea, analizarea si dezbaterea diferitelor aspecte ale problemelor de mediu: cauzele si efectele degradarii mediului, surse de poluare si solutii cu privire la stilul de viata durabil.

Delegatia romana a fost formata din 8 elevi si 4 cadre didactice de la cele doua scoli morenare.

Principalul obiectiv al reuniunii de proiect a fost acela de a realiza impreuna produsele finale propuse in formularul de candidatura: logo-ul proiectului si o brosura care sa cuprinda rezultatele activitatilor de informare si cercetare a elevilor cu privire la aspecte ale problemelor de mediu: cauzele si efectele degradarii mediului din zonele scolilor partenere sau din tarile partenere de-a lungul timpului, surse de poluare si solutii cu privire la stilul de viata durabil.

Potrivit informatiilor oferite de profesoarele Raluca Anghelina, de la Liceul Tehnologic PETROL Moreni, si Veronica lonescu , de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Moreni, ca activitati pregatitoare pentru elaborarea brosurii au fost: sustinerea de prezentari cu aspecte ale degradarii mediului din fiecare tara sau zona in care se afla scoala partenera, prin care elevii au evidentiat rezultatele activitatilor de documentare premergatoare reuniunii de proiect si gruparea elevilor in sase echipe mixte, fiecare cu propria brosura cat mai originala si mai obiectiva. Echipele mixte au lucrat cu mare responsabilitate si au colaborat foarte bine in interiorul lor, dar si intre ele pentru a elabora brosuri cat mai complete, cu informatii, ilustratii, harti, diagrame din toate tarile partenere, cu privire la cauzele si efectele degradarii mediului, chiar si cu 50 de ani in urma.

Echipa profesorilor a lucrat la elaborarea documentelor pregatitoare pentru reuniunea de proiect din Romania, stabilita pentru perioada 2-7 iunie 2014. S-au discutat detalii referitoare la: draftul programului de lucru, portofoliile pe care trebuie sa le intocmeasca elevii din fiecare scoala partenera, produsele finale care vor fi realizate, alte aspecte logistice.

Dintre activitatile social-culturale putem mentiona vizitarea scolii gazda si relationarea cu elevii si cadrele didactice poloneze, vizita de documentare la mina de sare de la Wieliczka, scurt popas in centrul orasului Cracovia si un moment deosebit de emotionant, vizita la muzeul Auschwitz – Birkenau. Evaluarea reuniunii de proiect s-a realizat prin completarea online a chestionarelor de catre elevii si profesorii participanti, acestea urmand a fi prelucrate si analizate de catre tara gazda.

Articole Similare

#rezist – Un medic osteopat și câinele său, în Piața Tricolorului din Târgoviște, în a 20-a zi de protest

#rezist – Un medic osteopat și câinele său, în Piața Tricolorului din Târgoviște, în a 20-a zi de protest

foto Valentin Grigore În a douăzecea zi de proteste, la Târgoviște au înfruntat ploaia rece

Viaţa lui Ionuţ depinde de bani pe care nu îi are! Cu fiecare zi care trece, îi scad şansele de supravieţuire

Viaţa lui Ionuţ depinde de bani pe care nu îi are! Cu fiecare zi care trece, îi scad şansele de supravieţuire

Tânărul Ionuţ Preda are zilele numărate, dacă nu va primi sprijin financiar de la omenii

Sâmbătă, PSD vrea să mobilizeze 10 000 de susţinători în Centrul Vechi al municipiului Târgovişte

Sâmbătă, PSD vrea să mobilizeze 10 000 de susţinători în Centrul Vechi al municipiului Târgovişte

PSD Dâmboviţa organizează un miting de susţinere al Guvernului Grindeanu, la care sunt aşteptaţi 10.000

APEL: O târgovişteancă a uitat documente medicale într-un taxi şi roagă şoferul să i le înapoieze

APEL: O târgovişteancă a uitat documente medicale într-un taxi şi roagă şoferul să i le înapoieze

Doamna Carmen Bortan a apelat la redacţia Gazeta Dâmboviţei cu rugămintea publicării unui apel către taximetriştii

Apel disperat al salariaţilor COS Târgovişte pentru patronii ruşi: „Vă rugăm!”

Apel disperat al salariaţilor COS Târgovişte pentru patronii ruşi: „Vă rugăm!”

Câțiva zeci de angajați ai COS Târgoviște, membri  sindicat, au protestat astăzi în fața societății.

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10