Muntenia News | Homepage

PROBLEMELE DE MEDIU, IN ATENTIA ELEVILOR SI PROFESORILOR DE LA MORENI

👤Scris de Georgiana Matei 🕔27.Mar 2014 Citit de 182 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

In perioada 2013 – 2015, Liceul Tehnologic Petrol Moreni (scoala coordonatoare) si Scoala Gimnaziala nr. 1 Moreni, alaturi de scoli din Italia, Polonia, Suedia, Marea Britanie si Turcia, sunt partenere in cadrul proiectului multilateral “Our small by steady steps together save the 3 E: Environment, Europe and Earth!” – 3E, proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului Invatare pe Toata Durata Vietii.

Cea de a doua reuniune de proiect cu elevi si cadre didactice a avut loc in scoala partenera din Tarnovskie Gory, Polonia – I Liceum Ogolnoksztalcace im.S.Sempolowskiej, in perioada 23-28 februarie 2014.

Tematica intalnirii a fost Social and Historical Arena -Cercetarea, compararea, analizarea si dezbaterea diferitelor aspecte ale problemelor de mediu: cauzele si efectele degradarii mediului, surse de poluare si solutii cu privire la stilul de viata durabil.

Delegatia romana a fost formata din 8 elevi si 4 cadre didactice de la cele doua scoli morenare.

Principalul obiectiv al reuniunii de proiect a fost acela de a realiza impreuna produsele finale propuse in formularul de candidatura: logo-ul proiectului si o brosura care sa cuprinda rezultatele activitatilor de informare si cercetare a elevilor cu privire la aspecte ale problemelor de mediu: cauzele si efectele degradarii mediului din zonele scolilor partenere sau din tarile partenere de-a lungul timpului, surse de poluare si solutii cu privire la stilul de viata durabil.

Potrivit informatiilor oferite de profesoarele Raluca Anghelina, de la Liceul Tehnologic PETROL Moreni, si Veronica lonescu , de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 Moreni, ca activitati pregatitoare pentru elaborarea brosurii au fost: sustinerea de prezentari cu aspecte ale degradarii mediului din fiecare tara sau zona in care se afla scoala partenera, prin care elevii au evidentiat rezultatele activitatilor de documentare premergatoare reuniunii de proiect si gruparea elevilor in sase echipe mixte, fiecare cu propria brosura cat mai originala si mai obiectiva. Echipele mixte au lucrat cu mare responsabilitate si au colaborat foarte bine in interiorul lor, dar si intre ele pentru a elabora brosuri cat mai complete, cu informatii, ilustratii, harti, diagrame din toate tarile partenere, cu privire la cauzele si efectele degradarii mediului, chiar si cu 50 de ani in urma.

Echipa profesorilor a lucrat la elaborarea documentelor pregatitoare pentru reuniunea de proiect din Romania, stabilita pentru perioada 2-7 iunie 2014. S-au discutat detalii referitoare la: draftul programului de lucru, portofoliile pe care trebuie sa le intocmeasca elevii din fiecare scoala partenera, produsele finale care vor fi realizate, alte aspecte logistice.

Dintre activitatile social-culturale putem mentiona vizitarea scolii gazda si relationarea cu elevii si cadrele didactice poloneze, vizita de documentare la mina de sare de la Wieliczka, scurt popas in centrul orasului Cracovia si un moment deosebit de emotionant, vizita la muzeul Auschwitz – Birkenau. Evaluarea reuniunii de proiect s-a realizat prin completarea online a chestionarelor de catre elevii si profesorii participanti, acestea urmand a fi prelucrate si analizate de catre tara gazda.

Articole Similare

Trei societăţi din Turcia ar fi interesate de deschiderea unor unităţi de producţie la Comişani şi Văcăreşti

Trei societăţi din Turcia ar fi interesate de deschiderea unor unităţi de producţie la Comişani şi Văcăreşti

Conform Consiliului Judeţean Dâmboviţa, trei companii turceşti ar fi  interesate să demareze investiţii în judeţul

Fiul lui Sache Neculaescu a fost numit în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului Sorin Grindeanu

Fiul lui Sache Neculaescu a fost numit în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului Sorin Grindeanu

Dănuț Sebastian Neculăescu, fiul social demcratului târgoviştean Sache Neculaescu, a fost numit în funcția de

În această seară, alegeri în PNL Târgovişte! Iată echipele care se vor înfrunta pentru conducerea organizaţiei

În această seară, alegeri în PNL Târgovişte! Iată echipele care se vor înfrunta pentru conducerea organizaţiei

PNL Târgovişte îşi va desemna în această seară viitoarea echipă de conducere. Toţi membri PNL

Neli Ion, primul președinte femeie al PNL Târgoviște

Neli Ion, primul președinte femeie al PNL Târgoviște

UPDATE: Neli Ion a obtinut 142 de voturi, în timp ce Aurelian Cotinescu a fost

Componenţa Biroului Politic al PNL Târgovişte, în urma alegerilor din organizaţie

Componenţa Biroului Politic al PNL Târgovişte, în urma alegerilor din organizaţie

PNL Târgovişte şi-a stabilit, aseară, noua conducere. În funcţia de preşedinte a fost aleasă Neli

Cele mai citite