Muntenia News | Homepage

Padurea Neagra – la fel de falnica si peste 100 de ani

👤Scris de Stefan Pop 🕔24.Mar 2014 Citit de 163 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

De mai bine de o saptamana, silvicultorii damboviteni sunt angrenati in activitatile cuprinse in programul prin care marcheaza, an de an, Luna plantarii arborilor. Au de executat in acesta primavara impaduriri artificiale pe 42 hectare, zece hectare de impaduriri prin regenerare naturala si plantari de completare pe aproximativ patru hectare. Conducerea Directiei Silvice Dam-bovita a estimat ca se vor folosi 235.000 de puieti, in special din speciile salcam, gladita, stejar pedunculuat, frasin, molid si brad, care vor fi asigurati de pepinierele cantonale si Pepiniera Centrala Gaesti. Vineri 21 martie a fost marcata Ziua Padurii iar sambata a avut loc o actiune de anvergura, in Padurea Neagra de pe raza Ocolului Silvic Bucsani, unde au fost plantati 16.675 puieti de stejar si frasin, pe 2,5 hectare. Alaturi de personalul silvic si studentii voluntari, au dat o mana de ajutor prefectul Victor Sanda, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu, vicepresedintele Ion Marinescu dar si mai multi parlamentari USD de Dambovita: senatorii Leonardo Badea si Valentin Calcan si deputatii Carmen Moldovan, Georgica Dumitru, Ionut Savoiu si Stanciu Zisu.

“Ieri a fost Ziua Padurii, dar am hotarat sa o sarbatorim astazi, pentru ca este o zi libera in care au putut veni si reprezentanti ai societatii civile, elevi, studenti de la Universitatea Valahia, prefectul judetului, presedintele Consiliului judetean, deputati si senatori ai judetului. Ziua Internationala a Padurilor am sarbatorit-o si la Regia Nationala a Padurilor, unde a avut loc un simpozion cu lucrari stiintifice de importanta deosebita.”- a precizat Costel Preda, directorul Directiei Silvice Dambovita .

Acesta a mai spus ca, in cateva zile va fi incheiata campania de impaduriri, mai putin la Ocolul Silvic Pucioasa, unde se va actiona peste doua saptamani, dupa topirea zapezii. Costel Preda a subliniat si faptul ca la DS Dambovita, ocoalele silvice de stat, unde sunt insa si paduri private, planteaza puieti pe absolute toate suprafetele cu rasinoase unde se fac taieri, dupa maxim doi ani.

“Astazi, pentru ca este zi nelucratoare si nu suntem la munca, neam propus, impreuna cu colegii mei din Parlament si de la Consiliul Judetean, sa sprijim, chiar daca intr-un fel oarecum simbolic, actiunea de plantare din acest an si cred ca am aratat ca ne pricepem.”- a spus si presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu.

Puietii plantati sambata in Padurea Negra vor putea fi recoltati peste 110 ani.

Articole Similare

Transferoviar Călători retrage trenurile de pe ruta Târgovişte – Pietroşiţa

Transferoviar Călători retrage trenurile de pe ruta Târgovişte – Pietroşiţa

Compania privată Transferoviar Călători nu va mai opera pe ruta Târgovişte – Pietroşiţa, începând cu

Inspectorii Gărzii de Mediu, în grevă, după ce ministerul de resort a refuzat dialogul

COMUNICAT DE PRESĂ Datorită acţiunii spontane de protest din data de 14 martie 2017, prin

Final de şedință la PSD! Decizie în cazul lui Alexandru Oprea

Final de şedință la PSD! Decizie în cazul lui Alexandru Oprea

BPJ al PSD Dambovița a tranşat în această seară finalul scandalului din organizație. Deşi în

CONPET S.A. Ploieşti organizează licitatii cu strigare, pentru vanzare de material tubular

CONPET S.A. Ploieşti organizează licitatii cu strigare, pentru vanzare de material tubular

CONPET S.A. Ploieşti organizează licitatii cu strigare, pentru vanzare de material tubular depozitat si material  tubular

Protecţia Consumatorului Dâmboviţa: „Oamenii nu fac diferența între shopping online și cel offline”

Protecţia Consumatorului Dâmboviţa: „Oamenii nu fac diferența între shopping online și cel offline”

15 martie este Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, zi care marchează aducerea la cunoștiința publică