Muntenia News | Homepage

Padurea Neagra – la fel de falnica si peste 100 de ani

👤Scris de Stefan Pop 🕔24.Mar 2014 Citit de 156 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

De mai bine de o saptamana, silvicultorii damboviteni sunt angrenati in activitatile cuprinse in programul prin care marcheaza, an de an, Luna plantarii arborilor. Au de executat in acesta primavara impaduriri artificiale pe 42 hectare, zece hectare de impaduriri prin regenerare naturala si plantari de completare pe aproximativ patru hectare. Conducerea Directiei Silvice Dam-bovita a estimat ca se vor folosi 235.000 de puieti, in special din speciile salcam, gladita, stejar pedunculuat, frasin, molid si brad, care vor fi asigurati de pepinierele cantonale si Pepiniera Centrala Gaesti. Vineri 21 martie a fost marcata Ziua Padurii iar sambata a avut loc o actiune de anvergura, in Padurea Neagra de pe raza Ocolului Silvic Bucsani, unde au fost plantati 16.675 puieti de stejar si frasin, pe 2,5 hectare. Alaturi de personalul silvic si studentii voluntari, au dat o mana de ajutor prefectul Victor Sanda, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu, vicepresedintele Ion Marinescu dar si mai multi parlamentari USD de Dambovita: senatorii Leonardo Badea si Valentin Calcan si deputatii Carmen Moldovan, Georgica Dumitru, Ionut Savoiu si Stanciu Zisu.

“Ieri a fost Ziua Padurii, dar am hotarat sa o sarbatorim astazi, pentru ca este o zi libera in care au putut veni si reprezentanti ai societatii civile, elevi, studenti de la Universitatea Valahia, prefectul judetului, presedintele Consiliului judetean, deputati si senatori ai judetului. Ziua Internationala a Padurilor am sarbatorit-o si la Regia Nationala a Padurilor, unde a avut loc un simpozion cu lucrari stiintifice de importanta deosebita.”- a precizat Costel Preda, directorul Directiei Silvice Dambovita .

Acesta a mai spus ca, in cateva zile va fi incheiata campania de impaduriri, mai putin la Ocolul Silvic Pucioasa, unde se va actiona peste doua saptamani, dupa topirea zapezii. Costel Preda a subliniat si faptul ca la DS Dambovita, ocoalele silvice de stat, unde sunt insa si paduri private, planteaza puieti pe absolute toate suprafetele cu rasinoase unde se fac taieri, dupa maxim doi ani.

“Astazi, pentru ca este zi nelucratoare si nu suntem la munca, neam propus, impreuna cu colegii mei din Parlament si de la Consiliul Judetean, sa sprijim, chiar daca intr-un fel oarecum simbolic, actiunea de plantare din acest an si cred ca am aratat ca ne pricepem.”- a spus si presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu.

Puietii plantati sambata in Padurea Negra vor putea fi recoltati peste 110 ani.

Articole Similare

Laurenţiu Adrian Neculaescu, numit secretar de stat la Fonduri Europene

Laurenţiu Adrian Neculaescu, numit secretar de stat la Fonduri Europene

Laurenţiu  Neculaescu şef al Unităţii de Implementare Fonduri Europene din cadrul Companiei de Apă Târgovişte

Senatorul Adrian Ţuţuianu va fi preşedintele comisiei de control a SRI

Senatorul Adrian Ţuţuianu va fi preşedintele comisiei de control a SRI

Senatorul de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, secretar al Senatului, va fi preşedintele comisiei de control SRI

Dâmboviţenii pot trimite deputatului Corneliu Ştefan propuneri de proiecte, online

Dâmboviţenii pot trimite deputatului Corneliu Ştefan propuneri de proiecte, online

Dâmboviţenii interesaţi pot urmări, pe internet, activitatea tânărului deputat Corneliu Ştefan, ales pe listele PSD

A fugit de războiul din ţara lui şi a ajuns pe străzile din Târgovişte

A fugit de războiul din ţara lui şi a ajuns pe străzile din Târgovişte

Poveste impresionantă a unui bărbat din Algeria, care în anul 1995 a fugit din ţara

O cooperativă agricolă din Spania caută muncitori în Dâmboviţa! Spaniolii nu mai vor intermediari

O cooperativă agricolă din Spania caută muncitori în Dâmboviţa! Spaniolii nu mai vor intermediari

Cooperativa COOP HUELVA LUCENA DEL PUERT, SANTA MARIA DE LA RABIDA FRESON DE PALO si

Cele mai noi stiri

Ploiesteanul devenit celebru, dupa ce s-a laudat unui prieten ca a furat bijuterii de 5 milioane de euro (VIDEO) Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap, majorat de la 6 luni la 12 luni, respectiv de la 12 la 24 de… Pentru persoanele adulte cu handicap, perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap se majorează ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Cursurile de pictură ale Centrului Cultural Giurgiu, coordonate de Petra Tănase, urmate atât de copii de 3 ani, cât şi de  pensionari de 70 de… Înfiinţată în urmă cu mai bine de 20 de ani, clasa de pictură din cadrul Centrului Cultural ”Ion Vinea” din ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Comuna Daia a fost deszăpezită 99,9%! Oamenii au răspuns prompt solicitărilor Primăriei în zilele cu căderi masive de zăpadă! Interesaţi de modul în care au reuşit locuitorii comunei Daia, să treacă peste perioada dificilă de ger şi căderi masive ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04 Eliberarea paşaportului se va face FĂRĂ TAXE De la 1 februarie 2017, persoanele fizice nu vor mai trebui să plătească taxe la eliberarea paşapoartelor, potrivit unui act ... Publicat marți, 17 ianuarie 2017 15:04