Muntenia News | Homepage

CONDITII DE MUNCA LA TEMPERATURI SCAZUTE EXTREME

👤Scris de Ioana Popescu 🕔06.Feb 2014 Citit de 217 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

Pentru perioadele in care se inregistreaza temperaturi scazute extreme, O.U.G. nr. 99/2000 prevede urmatoarele masuri minimale pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor care lucreaza in aer liber: distribuirea de ceai fierbinte in cantitate de 0,5-1 litru/persoana/schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacitatii de ter-moreglare, scop in care se vor asigura spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator; asigurarea echipamentului individual de protectie. “Conform aceleiasi Ordonante, prin temperaturi scazute extreme se inteleg temperaturile exterioare ale aerului care scad sub -20?C. Pentru prevenirea unor imbolnaviri determinate de munca in conditii de temperaturi extreme se vor lua urmatoarele masuri: asigurarea de catre angajator a controlului medical periodic, pentru depistarea contraindicatiilor entru munca la temperaturi scazute; asigurarea primului ajutor si a transportului la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate; trecerea, dupa posibilitati, in alte locuri de munca sau reducerea programului de munca pentru persoanele cu afectiuni, care au contraindicatii privind munca la temperaturi scazute extreme”, a precizat Marius Lixandru, inspector sef al ITM Dambovita.

Pentru nerespectarea acestor prevederi legale, angajatorii risca amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.500 lei.

In situatia in care in judetul nostru se vor inregistra temperaturi sub -20? C, inspectorii de munca vor monitoriza aplicarea, de catre angajatori, a masurilor prevazute in actul normativ, dandu-se sanctiuni celor care nu vor asigura salariatilor conditiile corespunzatoare de munca.

Articole Similare

Țuțuianu, replică pentru Preda: „Vremelnicii numiți pe funcțiile vacante ale PNL…”

Țuțuianu, replică pentru Preda: „Vremelnicii numiți pe funcțiile vacante ale PNL…”

Schimb de replici între șeful județului, Adrian Țuțuianu și liderul PNL Dâmbovița, Cezar Preda.  Țuțuianu

Preda se dă la Țuțuianu: „De ce ți-e frică, nu scapi! Legea e lege!”

Preda se dă la Țuțuianu: „De ce ți-e frică, nu scapi! Legea e lege!”

Compania de Apă este cea care stârnește ceartă între Cezar Preda, nou numit președinte al

DÂMBOVIȚA: Șeful județului, cu mâna în ghips! Ce i s-a întâmplat!

DÂMBOVIȚA: Șeful județului, cu mâna în ghips! Ce i s-a întâmplat!

Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a apărut în ultima perioadă cu atele și ghips  la

Găeşti: Din cauza ineficienței, primarul vrea să desființeze Poliția Locală

Găeşti: Din cauza ineficienței, primarul vrea să desființeze Poliția Locală

                             

Elevii dâmbovițeni au urcat pe podiumul Concursului Gazeta Matematică – Viitori Olimpici

Elevii dâmbovițeni au urcat pe podiumul Concursului Gazeta Matematică – Viitori Olimpici

Delegația Filialei Dâmbovița a Societății de Științe Matematice din România s-a întors victoriosă de la

Cele mai citite

Cele mai noi stiri

Astăzi a fost 23 August , zi sărbătorită cu mare fast înainte de 1990! Ce-și aduc aminte despre ea, giurgiuvenii… Timp de mai multe decenii, până în ultimul 23 august din 1989, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită mereu ... Publicat miercuri, 24 august 2016 4:48 Cale liberă spre fotoliul de președinte! Ciprian Prisăcaru, singurul candidat pentru președinția Clubului Sportiv Municipal Târgoviște Ciprian Prisăcaru se află foarte aproape de deveni noul președinte al Clubului Sportiv Municipal Târgoviște. Pentru a prelua șefia CSM-ului, Post-ul ... Publicat miercuri, 24 august 2016 4:48 Barack Obama a vizitat, după ce a fost criticat dur că nu şi-a întrerupt vacanţa, zonele calamitate din statul Louisiana Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, vizitează marţi zone calamitate din statul Louisiana, după ce a fost criticat că nu şi-a ... Publicat miercuri, 24 august 2016 4:47 SUA confirmă că Turcia cere extrădarea lui Gulen, dar nu pentru acuzaţii referitoare la tentativa de lovitură de stat Turcia a solicitat oficial Statelor Unite extrădarea clericului musulman Fethullah Gulen, dar nu pentru acuzaţii referitoare la implicarea în tentativa ... Publicat miercuri, 24 august 2016 4:47 Băsescu, despre Hexi Pharma: Cantacuzino e mai credibil decât Icechim. Anonimii de la Hexi au trecut pe la alte firme din branşă Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la România TV că a aflat că analizele de la Institutul Cantacuzino n-ar arata ... Publicat miercuri, 24 august 2016 4:47