Muntenia News | Homepage

CONDITII DE MUNCA LA TEMPERATURI SCAZUTE EXTREME

👤Scris de Ioana Popescu 🕔06.Feb 2014 Citit de 223 ori Sursa: ZIARDAMBOVITA

Pentru perioadele in care se inregistreaza temperaturi scazute extreme, O.U.G. nr. 99/2000 prevede urmatoarele masuri minimale pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor care lucreaza in aer liber: distribuirea de ceai fierbinte in cantitate de 0,5-1 litru/persoana/schimb; acordarea de pauze pentru refacerea capacitatii de ter-moreglare, scop in care se vor asigura spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator; asigurarea echipamentului individual de protectie. “Conform aceleiasi Ordonante, prin temperaturi scazute extreme se inteleg temperaturile exterioare ale aerului care scad sub -20?C. Pentru prevenirea unor imbolnaviri determinate de munca in conditii de temperaturi extreme se vor lua urmatoarele masuri: asigurarea de catre angajator a controlului medical periodic, pentru depistarea contraindicatiilor entru munca la temperaturi scazute; asigurarea primului ajutor si a transportului la cea mai apropiata unitate sanitara a persoanelor afectate; trecerea, dupa posibilitati, in alte locuri de munca sau reducerea programului de munca pentru persoanele cu afectiuni, care au contraindicatii privind munca la temperaturi scazute extreme”, a precizat Marius Lixandru, inspector sef al ITM Dambovita.

Pentru nerespectarea acestor prevederi legale, angajatorii risca amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.500 lei.

In situatia in care in judetul nostru se vor inregistra temperaturi sub -20? C, inspectorii de munca vor monitoriza aplicarea, de catre angajatori, a masurilor prevazute in actul normativ, dandu-se sanctiuni celor care nu vor asigura salariatilor conditiile corespunzatoare de munca.

Articole Similare

TÂRGOVIȘTE: Nea Sandu, septuagenarul care se încăpățânează să țină verde un cartier

TÂRGOVIȘTE: Nea Sandu, septuagenarul care se încăpățânează să țină verde un cartier

Nea Sandu are 77 de ani și de când a ieșit la pensie se străduiește,

DÂMBOVIȚA: Pe cine ar vrea „poporul” PSD pe liste la parlamentare! Rezultatele votului

DÂMBOVIȚA: Pe cine ar vrea „poporul” PSD pe liste la parlamentare! Rezultatele votului

Întruniți în Conferință județeană, delegații PSD Dâmbovița au votat, astăzi, pentru candidații care s-au înscris

Tichetele de masă majorate la 15 lei, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților

Tichetele de masă majorate la 15 lei, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților

Comisia de Muncă din Camera Deputaților a votat marți Proiectul de Lege nr. 314 din

„Învaţă-mă câteva cuvinte în limba ta!” – proiect educativ la Școala Diaconu Coresi Fieni

„Învaţă-mă câteva cuvinte în limba ta!” – proiect educativ la Școala Diaconu Coresi Fieni

Ziua Europeană a Limbilor (European Day of Languages –  EDL) este un eveniment ce se

DÂMBOVIȚA: Liberalii le-au scris social democraților o scrisoare deschisă

DÂMBOVIȚA: Liberalii le-au scris social democraților o scrisoare deschisă

SCRISOARE DESCHISĂ 28 septembrie 2016 În atenția membrilor Partidului Social Democrat, delegați la Conferinţa Judeţeană

Cele mai noi stiri

Comunicatul oficial al DNA Ploiesti referitor la primarul municipiului Campina, Horia Tiseanu, si ceilalti suspecti Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea ... Publicat joi, 29 septembrie 2016 16:03 29 septembrie – Ziua mondială a inimii Începând cu anul 2000, la 29 septembrie este marcată Ziua mondială a inimii, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii și ... Publicat joi, 29 septembrie 2016 16:03 Cine sunt posibilii candidați ai Organizației municipale PSD Giurgiu pentru alegerile parlamentare din decembrie… Miercuri, 28 septembrie, în incinta Ateneului ”Ioan Bălănescu” din Giurgiu, a avut loc o întâlnire a conducerii PSD Giurgiu cu ... Publicat joi, 29 septembrie 2016 16:03 Gyuri Pascu a murit cu zile, așa cum se întâmplă din ce în ce mai des cu cei ce sună la Ambulanță. Dai telefon la salvare ,neștiind dacă cei… Oamenii continuă să moară cu zile prin spitale pierzându-și de tot speranță că sunând la Ambulanță ar putea primi un ... Publicat joi, 29 septembrie 2016 16:03 Consiliul judeţean a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli. Toate proiectele au trecut , doar unul singur a stârnit proteste…  Joi, 29 septembrie, s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu, în cadrul căreia toate cele 17 puncte incluse pe ... Publicat joi, 29 septembrie 2016 16:03