Muntenia News | Homepage

In sfarsit, victorie!

👤Scris de Maria Radu 🕔21.Mar 2014 Citit de 182 ori Sursa: OBIECTIV-ONLINE

foto: George Coman

Sorin Anghel. Progresul Cernica si Dunarea Calarasi au fost la sfarsitul saptamanii trecute artizanele unui meci modest, mai urat decat vezi de obicei in campionatul judetean de fotbal.

Cauzele au fost multiple, iar cateva dintre ele trebuie amintite. In primul rand, valoarea

,scamatorilor” din teren a fost una indoielnica. In Liga a 3-a au ajuns sa evolueze jucatori din categoria ,,cu stangul nu dau, cu drept nu stiu si cu capul nu pot”. Din pacate, aceasta este realitatea. Mai grav este ca si la Calarasi, echipa care a facut performanta mai ales datorita calitatii jucatorilor, au ajuns acum unii care nu se pot numi nici macar prieteni cu fotbalistii. Un alt factor care a influentat jocul anost al celor doua formatii a fost calitatea proasta a terenului. Suprafata de joc era foarte dura, ca si cum cineva s-ar fi antrenat acolo imediat dupa o ploaie.

Dunarea Calarasi s-a impus prin golul lui Mircea Stefan. ,,Capitanul” a inscris unicul gol al partidei in minutul 26, dupa o pasa de maestru a lui Marian Serban, jucator care a avut un randament bun. In rest, calarasenii au avut posesie pana spre finalul reprizei, atunci cand au cedat din punct de vedere fizic. Adversarul a fost insa unul modest, incapabil sa trimita nici macar o minge prin care sa il solicite pe portarul Gabriel Popa.

Jocul calarasenilor a fost mai bun decat in meciurile cu Afumati si cu Voluntari pentru ca antrenorul Ion Rauta a schimbat sistemul de joc. Evoluand intr-un 4-4-2 clasic, dar care acopera cel mai bine terenul de joc si care este foarte usor de pus in practica de catre o echipa modesta asa cum este Dunarea Calarasi la momentul actual.

In perioada urmatoare, calarasenii vor avea parte de un traseu ,,dulce”. In urmatoarele patru saptamani adversarii sunt modesti, dar asta nu inseamna ca Dunarea va avea viata usoara. Astazi, de exemplu, la Calarasi vine Sporting Liesti, galatenii fiind invinsi etapa trecuta de catre Otelul II Galati. Cel mai greu meci va fi saptamana viitoare, sambata, cand calarasenii se vor deplasa la Popesti Leordeni pentru un duel in compania unei formatii pe care Ion Rauta o va intalni si in play-off.

Pentru Calarasi, meciurile din play-off vor fi deosebit de dificile. E anormal sa spunem ca echipa nu va aduna nici un punct, desi acest lucru nu e imposibil. Important este ca echipa sa capete experienta si sa fie capabila ca din sezonul viitor sa puna probleme formatiilor cu pretentii. Pana acum, Dunarea a fost doar o casuta de trebuia bifata in drumul spre Liga a 2-a.

Articole Similare

Iată că se poate!

Iată că se poate!

Dumitru Chirilă. Se poate ca noi călărăşenii să fim primii în Europa şi chiar în lume

Stadionul din Călărași a fost introdus pe lista de investiții Euro 2020

Stadionul din Călărași a fost introdus pe lista de investiții Euro 2020

Conform cerințelor caietului de sarcini pentru organizarea Euro 2020 în România, pe lângă cele patru

După 25 de ani Călărașiul va avea din nou o echipă de handbal feminin

După 25 de ani Călărașiul va avea din nou o echipă de handbal feminin

Handbalul feminin la nivel de senioare revine în viața sportivă a Călărașiului și pe harta

Ana Maria Prodan aduce la Dunărea Călărași doi stranieri cu clauze de reziliere de 1 milion de euro fiecare

Ana Maria Prodan aduce la Dunărea Călărași doi stranieri cu clauze de reziliere de 1 milion de euro fiecare

Președintele echipei de fotbal Dunărea Călărași nu a glumit când a spus că își dorește

Fotbal/Dunărea Călărași/Programul competițional al Ligii a 2-a

Fotbal/Dunărea Călărași/Programul competițional al Ligii a 2-a

Săptămâna aceasta, la baza sportivă a Federaţiei Române de Fotbal de la Mogoşoaia, a avut