Muntenia News | Homepage

Raducu Filipescu: ,,Le-am spus primarilor sa aibe proiecte pregatite pe mai multe axe"

👤Scris de Ioana Popescu 🕔04.Apr 2014 Citit de 262 ori Sursa: OBIECTIV-ONLINE

,,Eu personal ii voi spune lui Eugen Teodorovici saptamana viitoare sa procedeze la creearea unui serviciu care sa vina si sa spuna care proiect este eligibil si care nu. Exista si risc, normal, dar sunt asa de multi bani ca se vor putea acoperi majoritatea proiectelor. Plus ca mai este un lucru extrem de important si anume ca se va obtine avizul sa se mute banii de la un program la altul.” Filipescu a mai afirmat ca sunt foarte importante noile programe intrucat au fonduri pe infrastructura, axa de reabilitare urbana fiind cea vizata in proiectul pe care il are Consiliul Judetean cu Primaria Calarasi. Presedintele Filipescu a mai facut precizari si vizavi de parteneriatele intre judete, printre proiectele de viitor facand parte si cel care prevede reabilitarea unui drum din sudul Calarasiul, prin Ialomita, pana aproape de Braila. ,,Da, stiu ca exista parteneriate intre judete, noi am avut deja de randul trecut un parteneriat facut cu Ialomita cand s-au facut acele drumuri, unul in continuarea celuilalt. Vreau sa fac cu Ciuperca (presedintele CJ Ialomita) inca un parteneriat, tot pe un drum care pleaca din sudul judetului Calarasi, traverseaza autostrada si se duce mai departe spre Ialomita si posibil chiar spre Braila.”

Presedintele Consiliului Judetean a mai declarat ca sumele care pot fi atrase de localitatile judetului nostru pot veni pe mai multe surse: proiecte transfrontaliere, PNDL si PNDR.

,,Lucrez foarte mult pe parte transfrontaliera pentru ca sunt bani, capacitatea de a lua bani pe transfrontalier este mare. Daca, de exemplu, vrem sa facem un acord intre Calarasi si Silistra putem atrage intre 4 si 6 milioane de euro impreuna, nu scrie nicaieri cat trebuie sa atraga Bulgaria si cat Romania. Si aici trebuie sa lamurim un lucru pentru cei care nu stiu: tot judetul este considerat transfrontalier, nu numai localitatile care sunt la Dunare. Fondurile, dupa parerea mea, vin din trei surse foarte bune de finantare. PNDL, sursa care cand are, cand nu are bani, asta pentru ca PNDL inseamna, de fapt, trei Hotarari de Guvern stranse intr-un loc, Ordonanta 40, HG 577 si Ordonanta 7, toate pe infrastructura care se dau din pixul ministrului. Oricum, noi mergem peste tot si le-am spus si primarilor sa mearga pe toate programele. PNDR este a doua sursa de finantare pentru localitatile rurale, in special pe infrastructura, numai ca PNDR da un milion de euro pe obiectiv. Daca vreau sa fac apa iau un milion, daca vreau sa fac apa si strada pot lua doua milioane, ceea ce limiteaza si e bine ca limiteaza pentru ca deschide posibilitati mai multora sa se finanteze din acest PNDR. Bineinteles, mai sunt si celelalte fonduri care vin din POR, in mod special pentru orase, dar important este si transfrontalierul, program ce are surse de finantare din fonduri europene. De aceea, le-am spus primarilor sa faca in asa fel incat sa acceseze fonduri si sa aibe proiecte pe toate cele trei axe.

Articole Similare

Vasile Iliuță nu mai candidează pentru președinția PNL Călărași/Află de ce

Vasile Iliuță nu mai candidează pentru președinția PNL Călărași/Află de ce

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, și-a depus sâmbătă, 22 aprilie a.c., candidatura pentru președinția PNL

Filipescu: „Nu vreau să candidez pentru funcția de primvicepreședinte al PNL”

Filipescu: „Nu vreau să candidez pentru funcția de primvicepreședinte al PNL”

Actualul președinte al PNL Călărași, senatorul Răducu Filipescu, a anunțat că nu va candida pentru

Daniel Drăgulin: „Pentru funcțiile de secretar îi voi nominaliza pe Dragoș Coman la municipiu și Valentin Barbu la județ”

Daniel Drăgulin: „Pentru funcțiile de secretar îi voi nominaliza pe Dragoș Coman la municipiu și Valentin Barbu la județ”

Candidat la funcția de președinte al PNL, atât pentru organizația municipală, cât și pentru cea

Lista finală a candidaților la alegerile organizației județene a PNL Călărași

Lista finală a candidaților la alegerile organizației județene a PNL Călărași

Sâmbătă, 22 aprilie, ora 24.00, a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcțiile

Alegeri PNL/Daniel Drăgulin a fost reales, Viorel Ivanciu se pregătește să conducă organizația municipală

Alegeri PNL/Daniel Drăgulin a fost reales, Viorel Ivanciu se pregătește să conducă organizația municipală

Ieri, în sala Barbu Știrbei din Călărași, s-au desfășurat alegerile privind alegerea președintelui organizației municipale