Muntenia News | Homepage

Iulian Dumitrescu: ,,Reducerea CAS cu 5% este o masura ce trebuie adoptata urgent"

👤Scris de Elena Popa 🕔04.Apr 2014 Citit de 241 ori Sursa: OBIECTIV-ONLINE

Parlamentarii liberali continua demersurile pentru reducerea CAS cu 5%, masura ce ar conduce la cresterea numarului locurilor de munca, in opinia acestora. Senatorul Iulian Dumitrescu afirma ca in acest fel se doreste reducerea poverii fiscale asupra angajatorilor.

,,Pentru a genera si mentine ritmuri ridicate de crestere economica pe termen lung, sunt necesare politici sustinute pentru dezvoltarea unei economii competitive, capabila de performante tehnologice, in concordanta cu conditiile concurentiale la nivel european si global. Aceste politici se impun cu precadere in etapa post-criza, in care presiunea fiscala asupra mediului de afaceri trebuie sa scada pentru a favoriza relansarea sustenabila a economiei, prin investitii si creare de locuri de munca. In aceste conditii, initiatorii acestei propuneri legislative urmaresc sa diminueze povara fiscala din economie prin promovarea unei masuri fiscale de reducere a cotei de contributie de asigurari sociale datorata de angajator cu 5 puncte procentuale.”, spune senatorul liberal.

Acesta este de parere ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator este o masura asteptata de catre toti intreprinzatorii, de la cei mici pana la marii investitori, cu capital autohton sau strain, care au solicitat constant in cadrul dialogurilor purtate cu PNL adoptarea cu prioritate a acestei masuri de relaxare fiscala in sfera mediului de afaceri romanesc.

,,Prin reducerea CAS la angajator are loc diminuarea numarului de locuri de munca ,,la negru”, precum si stimularea crearii de noi locuri de munca, ceea ce va ameliora si incasarile bugetare.”, mai declara Dumitrescu.

Articole Similare

PSD Călărași a decis în unanimitate susținerea tuturor deciziilor legate de domnul Sorin Grindeanu din ședința CExN

Organizația Județeană a PSD Călărași a decis în unanimitate susținerea tuturor deciziilor legate de domnul

Congres PNL/Răducu Filipescu a obținut funcția de vicepreședinte, Vasile Iliuță nu

Desfășurat sâmbătă la Romexpo în București, în prezența a aproximativ 5000 de delegați, Congresul PNL

Liviu Muşat (ADR Sud Muntenia): „Nu ar fi exclus ca în 2020 să candidez la Primăria Călăraşi”

Liviu Muşat (ADR Sud Muntenia): „Nu ar fi exclus ca în 2020 să candidez la Primăria Călăraşi”

După aproape doi ani, timp în care s-a autosuspendat din PSD Călăraşi, din cauza procesului

Ştefania Moga: „Categoric, deputatul Iulian Iacomi mă susţine!”

Ştefania Moga: „Categoric, deputatul Iulian Iacomi mă susţine!”

Chiar dacă au existat unele reţineri ale fostului primar al oraşului Lehliu Gară, actualul deputat

Ciprian Pandea: „Consiliul Judeţean nu este feuda PNL” / Drăgulin: „PSD condiţionează alocarea de fonduri în funcţie de culoarea…

Ciprian Pandea: „Consiliul Judeţean nu este feuda PNL” / Drăgulin: „PSD condiţionează alocarea de fonduri în funcţie de culoarea…

Preşedintele interimar al PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, a declarat, vizavi de sprijinul pe care Consiliul