Muntenia News | Homepage

19 copii au fost parasiti in unitatile sanitare in 2013

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔14.Mar 2014 Citit de 227 ori Sursa: OBIECTIV-ONLINE

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi a inaintat, la sedinta de Consiliu Judetean de luna trecuta, rapoartele privind situatia copiilor parasiti in unitatile sanitare pentru care nu s-a stabilit identitatea, gravidelor in risc social si a activitatii de monitorizare a cazurilor de copii care nu au fost supusi riscului de a fi parasiti in unitatile sanitare reintorsi in familie, rapoarte aferente anului 2013.

Din raportul privind monitorizarea fenomenului abandonului copiilor la nivelul Spitalului Judetean Calarasi reiese ca totalul beneficiarelor (gravide, lehuze si mame monitorizate, sprijinite si consiliate privind responsabilitatea familiei si dreptul copilului de a fi ingrijit, crescut si educat de familia sa) a fost de 226 cazuri consiliate, sprijinite si monitorizate, dupa cum urmeaza: 115 lehuze/mame si 111 gravide. Din totalul de 226 beneficiare, 86 au fost minore cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, 62 in mediul urban si 164 rural.

Pentru toate cazurile de risc a fost sesizat Serviciul Public de Asistenta Sociala de pe raza de domiciliu al lehuzei/mamei, in vederea monitorizarii situatiei copilului si familiei pe o perioada de 6 luni, cu privire la aspectele de stare civila si de identitate, familiale, materiale, financiare.

Din totalul de 94 de cazuri de copii aflati in situatia de risc de parasire in unitatile sanitare, 92 au fost reintegrati in familia naturala/extinsa, iar pentru doi dintre acestia s-a dispus de catre DGASPC Calarasi o masura de protectie.

Pentru toate cazurile de copii inregrati in familie a fost sesizat Serviciul Public de Asistenta Sociala de pe raza de domiciliu al mamei/parintilor, in vederea monitorizarii situatiei copilului si familiei pe o perioada de 6 luni, cu privire la aspectele de stare civila, materiale, financiare si medicale.

In ceea ce priveste copiii parasiti in unitatile sanitare s-au inregistrat 19 cazuri.

Dupa localitatea de provenienta a mamei, 12 copii provin din mediul urban si 7 din mediul rural, astfel: Baneasa (Constanta) 1, Crucea (Constanta) 1, Modelu 2, Calarasi 7, Ulmu 1, Dragalina 1, Borcea 1, Fundeni 2, Oltenita 1, Lehliu Gara 1, Dichiseni 1. Toate cazurile pentru care s-au intocmit procesele verbale de parasire si s-a dispus luarea unei masuri de protectie stabilita de catre DGASPC, pe raza caruia s-a constatat abandonul, vor fi monitorizati de catre DGASPC Calarasi.

Articole Similare

Rapița, cultura preferată a fermierilor călărășeni, după grâu

Rapița, cultura preferată a fermierilor călărășeni, după grâu

În ultimii ani, agricultorii din Călărași au început să cultive rapiță pe suprafețe din ce

Şcoală de vară la Muzeul Dunării de Jos

Şcoală de vară la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos organizează în perioada 9 – 13 iulie 2018 Şcoala de vară.

Program Cinema 3D/2D Călăraşi 29 iunie – 2 august 2018

Program Cinema 3D/2D Călăraşi 29 iunie – 2 august 2018

Vineri 29 iunie şi 06 iulie: ora 12.30 Sâmbătă 30 iunie şi 07 iulie: ora

Fostul Acvariu din Călăraşi va fi transformat în Club al Pescarilor Dunăreni

Fostul Acvariu din Călăraşi va fi transformat în Club al Pescarilor Dunăreni

Clădirea fostului Acvariu din Călăraşi, obiectiv de referinţă al municipiului în anii 80, transformată în

Primăria Călăraşi efectuează tratamente de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în perioada 09-12 iunie 2018

Primăria Călăraşi efectuează tratamente de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare în perioada 09-12 iunie 2018

Primăria Municipiului Călăraşi va executa, în perioada 09 – 12 iunie 2018, tratamente de dezinsecţie,