Muntenia News | Homepage

Simona Halep a pierdut, 6-4, 4-6, 3-6, finala de la Roland Garros, cu Jelena Ostapenko | Ce au declarat tenismenele după meci | Reacţii la…

👤Scris de Georgiana Matei 🕔11.Iun 2017 Citit de 47 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ocupanta locului 4 în clasamentul WTA, a pierdut, sâmbătă, finala turneului de la Roland Garros (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 16.700.000 de euro. Românca se va afla, de luni, pe locul doi în ierarhia mondială.

Ana Maria Brânză: Prospeţimea şi tupeul au câştigat în faţa experienţei

Ana Maria Brânză şi Marian Drăgulescu, doi dintre sportivi prezenţi la evenimentul organizat de ProSport şi Eurosport, au vorbit despre înfrângerea dramatică suferită de Simona Halep în finala de la Roland Garros, în faţa tinerei Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6.

Numai în momentele în care treci prin înfrângeri de acest gen poţi înţelege ce este în sufletul sportivului respectiv. Ana Maria şi-a amintit de înfrângerea de la Londra din 2012, când echipa României nu a prins un loc nici măcar în primele 5. Aceasta este de părere că în finala de la Roland Garros tupeul a bătut experienţa. ”Nu, pur şi simplu prospeţimea şi tupeul au câştigat în faţa experienţei. Îmi amintesc că la 18 ani jucam cu un tupeu extraordinar în faţa celorlalte sportive. Însă, viaţa se calculează în momente, am crezut că acesta este momentul Simonei, însă se pare că se lasă aşteptat.

Nu poate rămâne cu imaginea de sportiv înfrânt, o să fie greu câteva zile, însă îşi va reveni. Ea ştie că nu poate rămâne aşa şi sunt sigură că îşi va reveni”.

La rândul său, Marian Drăgulescu i-a transmis Simonei că titlurile o să vină la un moment dat şi să se bucure şi de această finala, deoarece este o performanţă. ”Cred că şi înfrângerile din competiţii te motivează, mereu am spus că voi reveni şi mai puternic, iar pe parcusul timpului am reuşit să obţin performanţe şi să mă bucur mai mult de fiecare moment. Şi medialiile vin la un momentan, dar trebuie să fii mulţumit că ai ajuns până în finala. Aşa cum zic americanii, ”enjoy the moment”. Cred că ar fi trebuit să fie mai relaxată astăzi, să se bucure mai mult”.

Sper să o întărească înfrângerea asta, să nu o demoralizeze. Ea este o luptătoare, are talent, dar asta este, într-o competiţie câştigi, pierzi, dar trebuie să mergi mai departe”, a încheiat cel mai medaliat gimnast al României.

Mats Wilander: Este o Simona Halep mult mai bună, chiar dacă a pierdut finala

Expertul Eurosport, Mats Wilander, a tras primele concluzii după cea de-a doua finală pierdută de Simona la Paris, la trei ani de la decisivul cedat la Maria Şarapova, în 2014.

“Este o Simona Halep mult mai bună, chiar dacă a pierdut finala şi chiar dacă ai sentimentul că acesta este un turneu pe care trebuia să îl câştige. A avut o super-atitudine după ce a pierdut acestui meci. Deloc negativă. A promis că revine la antrenament. Va veni şi vremea ei. Dar astăzi, Ostapenko pur şi simplu i-a smuls meciul din mână!”, a declarat suedezul.

Jucătoarea antrenată de australianul Darren Cahill a fost întrecută la finiş de Jelena Ostapenko (47 WTA), letona care la 20 de ani şi 2 zile a jucat la totul sau nimic şi a câştigat pe cartea atacului, cu 54 de lovituri câştigătoare şi tot atâtea erori. Halep a început meciul de titlu cu serviciu pierdut, dar a ştiut că serviciul letonei este unul atacabil şi a gestionat perfect situaţia, profitând de fiecare eroare a Jelenei. Iar cadourile nu au fost puţine – 23 în primul set! Simona a fost condusă de două ori în primul set cu break de Ostapenko (1-0 şi 3-2), însă de fiecare dată a răspuns prompt, cu re-break în game-ul imediat următor.

Finalul de manşă i-a aparţinut, pentru 6-4, dar după un start excelent de set doi, mingile letonei au început să prindă tuşele din ce în ce mai des. Iar constănţeanca nu a avut replică pe măsură.

Simona Halep: Este o zi grea, pentru că nu am câştigat, dar hai să continuăm şi să credem

“Sunt tristă pentru că nu am putut câştiga. Este o zi grea, pentru că nu am câştigat, dar hai să continuăm şi să credem… Felicitări Jelena, pentru tot ce ai făcut în acest turneu. Bucură-te, fii fericită, pentru că eşti ca un copil!”, a declarat Simona, la ceremonia de premiere.

Primele cuvinte ale Simonei au mers către public.

“Vă mulţumesc că aţi venit la meciurile mele. M-am simţit bine jucând aici. A fost un turneu bun pentru mine, vă mulţumesc mult pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut”, a spus Simona Halep.

Jelena Ostapenko: Voiam să îmi fac jocul, deşi greşeam. Totul s-a întors în favoarea mea

Jelena Ostapenko a câştigat finala tuneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 4-6, 6-4, 6-3, pe Simona Halep. La doar 20 de ani, jucătoarea letonă, locul 47 WTA, a făcut un meci fantastic şi a reuşit să revină în meci de la 0-1 la seturi şi 0-3 în setul doi.

Finalul a găsit-o vizibil emoţionată, atunci când organizatorii i-au pus microfonul în faţă pentru primele reacţii. ”Nu pot să cred că sunt campioană! Ştiam istoria, ştiam că atunci când m-am născut a câştigat Kuerten, sunt fericită, era visul meu şi sunt foarte, foarte fericită!”, a spus Ostapenko, la Eurosport.

Întrebată cum a gestionat momentul dificil din setul al doilea, atunci când Simona Halep avea 3-0 şi minge de 4-0, jucătoarea letonă a răspuns: ”Ştiam că Simona e o jucătoare mare, eu voiam să îmi fac jocul deşi greşeam. Dar totul s-a întors în favoarea mea, am luptat pentru fiecare punct şi mă bucur că s-a terminat totul în favoarea mea. Mulţumesc oamenilor pentru tot, e un vis să fiu campioană la Roland Garros!”.

În finalul discursului, Jelena Ostapenko a trimis “bezele” către loja care a susţinut-o: ”Mulţumesc echipei, mamei, agentului meu, tuturor celor care m-au susţinut în această săptămână! Thank you, guys!”, a conchis letona la Eurosport.

ŞTIRE Halep a fost învinsă, scor 6-4, 4-6, 3-6, pe Jelena Ostapenko (Letonia, 47 WTA), în două ore şi două minute. În primul set, deşi şi-a pierdut serviciul încă din start, Simona a reuşit să revină, iar soarta setului s-a decis în ultimul game, când sportiva din Constanţa a reuşit să facă break şi şi-a trecut în cont primul act, 6-4, în 38 de minute.

În actul secund, Halep s-a distanţat rapid la 3-0, după un break în game-ul al doilea, cu mingi de 4-0, dar s-a văzut egalată şi a cedat setul în contul Jelenei Ostapenko, scor 6-4, în 49 de minute. În decisiv, Simona a condus din nou, cu 3-1, cu break, însă a fost egalată de Ostapenko, care a reuşit să şi preia conducerea (4-3), după două break-uri. În final, sportiva letonă s-a impus, scor 6-3, în 35 de minute.

Pentru accederea în finala turneului parizian, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 1 milion de euro şi 1.300 de puncte în clasamentul mondial, iar, de luni, va fi locul doi în ierarhia WTA.


18:15 Halep PIERDE o finală de coşmar la Roland Garros, scor 6-4, 4-6, 3-6 cu Ostapenko! Simona a condus cu set şi 3-0, dar a avut meciul în mână şi în decisiv

18:09 NU SE POATE: Simona se află într-o situaţie fără ieşire, Jelena se desprinde la 5-3 în decisiv. Letona defilează în acest moment, joacă totul pe atac, în timp ce Halep rămâne pasivă.

17:58 Halep – Ostapenko 6-4, 4-6, 3-2! Outsidera nu renunţă nici de această dată, câştigând un game în care Simona părea în control. Rebreak şi suspansul continuă!

17:50 Halep – Ostapenko 6-4, 4-6, 2-1! Jucătoarea noastră stă mai bine în teren, iar letona începe din nou să greşească în faţa unei defensive redutabile!

17:44 Halep – Ostapenko 6-4, 4-6, 1-0! Simona demonstrează că are nervii tari în acest început de decisiv, salvează două mingi de break, şi îşi câştigă serviciul cu stil. Interesant este că Ostapenko a forţat mai mult pe reverul româncei în setul doi.

17:39 Avem EGALITATE la seturi în finala de la Roland Garros: 6-4, 4-6! Spre furia Simonei, care a avut prima ieşire nervoasă, Jelena evoluează la un nivel fantastic în acest moment şi închide actul secund după un forehand imparabil plasat lângă linie.

17:34 Ostapenko serveşte pentru a egala la seturi, scor 6-4, 4-5! Finala s-a încins, iar letona îi creează mari probleme Simonei! Jucătoarea noastră a egalat la 4, însă Jelena a ieşit din nou la rampă cu retururi devastatoare, făcând break-ul la 0.

17:28 Halep – Ostapenko 6-4, 3-4! Adversara Simonei loveşte nimicitor în acest moment şi reuşeşte o serie fantastică de 4 game-uri consecutive! Nimic de făcut pentru Simona, care în urmă cu puţin timp avea un avantaj lejer de set şi 3-0!

17:17 Halep – Ostapenko 6-4, 3-2! Letona nu depune armele şi îşi ia serviciul înpoi! Simona rămâne calmă în ciuda faptului că a cedat ultimele două game-uri!

17:06 Halep – Ostapenko 6-4, 3-0! Constănţeanca menţine un ritm fantastic şi îşi valorifică break-ul! Simona joacă entuziasmant, îşi domină adversara şi este tot mai aproape de titlul de la Roland Garros!

17:01 Simona se apără FORMIDABIL şi începe ca din puşcă şi acest set: 2-0! Jelena îşi cedează serviciul după un game în care românca a fost imperială în apărare.

16:55 Halep – Ostapenko 6-4, 1-0! Început solid şi în manşa secundă pentru Simona, care revine excelent de la 0-40 şi îşi face serviciul!

16:50 SEEET Halep, scor 6-4! Jucătoarea noastră îşi alege cel mai potrivit moment pentru a face break-ul şi ia o opţiune importantă în această finală! Ostapenko nu mai găseşte soluţii, iar atacul ei iese în aut la prima minge de set!

16:35 Halep – Ostapenko 4-3! Game foarte important câştigat de constănţeancă! A fost ajutată şi de Jelena, care a trimis mult în aut la egalitate, această lovitură fiind caracterizată astfel de comentatorul de pe ProTv, Cristian Tudor Popescu: “A dat-o ca la Adunaţii Copăceni”.

16:30 Simona îşi arată încă o dată calităţile fantastice la retur şi egalează în finala de la Roland Garros: 3-3! Singura problemă de până acum a româncei pare a fi reprezentată de serviciul al doilea, pe care nu a câştigat nicio minge.

16.24 Scorul este 2 – 2 în primul set

16:21 După un început avântat al letonei, Simona îşi calibrează loviturile şi îşi pune adversara la respect! Game alb şi se face 2-1!

16:15 Break Ostapenko în startul meciului, scor 0-1, după câteva retururi devastatoare ale outsiderei!

16:12 A început finala de la Roland Garros, iar Simona Halep serveşte prima!

Simona Halep (România, 4 WTA) o înfruntă pe Jelena Ostapenko (Letonia, 47 WTA), de la ora 16:00, în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Situaţie mai puţină obişnuită cu o oră şi jumătate înaintea finalei: Halep şi Ostapenko se află împreună pe acelaşi teren! Se pare că Simona a fost cea care s-a grăbit şi a intrat mai repede pe centralul Philippe Chatrier, înainte ca Jelena să-şi încheie antrenamentul :). Halep urmează să înceapă şi ea sesiunea de antrenament sub supravegherea lui Darren Cahill.

Articole Similare

Trei sportivi de la CSM Piteşti vor participa la Europeanul de kaiac-canoe

Trei sportivi de la CSM Piteşti vor participa la Europeanul de kaiac-canoe

Începând de astăzi și până duminică va avea loc la Belgrad, Campionatul European de kaiac-canoe

Transferuri importante la CS Mioveni

Transferuri importante la CS Mioveni

CS Mioveni a pierdut mai mulți jucători până în acest moment, Octavian Popescu, Andrei Nilă

IMAGINEA ZILEI | Simona trăieşte periculos. Halep a plutit pe apă înainte de a merge pe iarbă

IMAGINEA ZILEI | Simona trăieşte periculos. Halep a plutit pe apă înainte de a merge pe iarbă

Într-o imagine postată pe Instagram, Halep apare aşa cum nu aţi mai văzut-o până acum.

Patru candidaţi în cursa pentru şefia AJF Argeş

Patru candidaţi în cursa pentru şefia AJF Argeş

La finalul săptămânii viitoare se va alege noua conducere AJF Argeş. Bătălia pentru funcţia de

Cantonament la Mogoşoaia pentru jucătorii echipei CS Mioveni

Cantonament la Mogoşoaia pentru jucătorii echipei CS Mioveni

Fothbaliştii echipei CS Mioveni se vor reuni luni, pe data de 26 iunie. Fotbaliştii vor