Muntenia News | Homepage

O noua tehnologie de ultima generatie, pentru invatarea limbii engleze, ajunge in Romania

👤Scris de Maria Radu 🕔07.Iul 2015 Citit de 309 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Grupul Educational International Helen Doron a lansat, in cadrul Conferintei Internationale a Francizatilor 2015, care a avut loc in Dubrovnik (Croatia), noi tehnologii hi-tech menite sa-i ajute pe copiii din intreaga lume sa invete mult mai usor limba engleza. Noile aplicatii au ajuns deja in Romania, la Centrele Helen Doron English si folosesc tehnologia realitatii augmentate, cu scopul de a suplimenta eficienta materialelor de invatare.

Realitatea augmentata (AR) este una dintre cele mai recente aparitii ale noilor media, care anima, cu sunet si video, o imagine statica de pe o pagina clasica, prin scanarea acesteia cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon inteligent. Aceasta tehnologie permite copilului sa interactioneze cu materialul clasic de invatare, iar „cartea” ii raspunde, la propriu, cum se pronunta cuvintele in limba engleza, ajutandu-l pe copil sa invete sa vorbeasca aceasta limba cat mai corect. Totodata, realitatea augmentata se pliaza pe principiul revolutionarei metode implementate peste tot in lume, de catre celebrul profesor britanic Helen Doron, care pune accent pe invatare naturala, alimentata de propria curiozitate. Dintre materialele educationale care utilizeaza aceasta tehnologie de ultima generatie, amintim „More Jump with Joey” (pentru copii de 6-9 ani, contine cantece, povesti si caiete de activitati magice) si „Helen Doron Read and Write” (pentru copii de 4-9 ani, este completat de o aplicatie de citit, unica in lume, care ii ajuta pe copii sa invete cuvinte intregi si sa deprinda abilitati de citire fonetica in engleza).

„In ziua de azi, in care gadgeturile de ultima generatie sunt componente de neseparat din viata unui copil si a unui adolescent, este foarte greu sa-i captezi atentia cu mijloacele clasice de invatare. Strategia noastra, implementata peste tot pe planeta, implica invatarea limbii engleze prin tehnologii de ultima generatie, care sa fie foarte usor de adoptat de catre copii. Practic, noi ne dorim sa le starnim, intr-o prima faza curiozitatea prin aceste aplicatii, iar noile media isi vor face, in continuare datoria si-l vor ajuta, sub atenta coordonare a profesorilor, sa invete limba engleza vorbita, la cele mai ridicate standarde. Aceste aplicatii, impreuna cu Fun with Flupe Englih Words, Jump with Joey – magic wand, Dragon Tales – magic wand si Helen Doron Radio ofera o abordare distractiva, originala si eficienta de a ajuta copiii si adolescentii sa invete sa vorbeasca, sa citeasca si sa scrie in limba engleza. Copiii invata engleza natural, iar participarea adultilor este minima. Aplicatiile sunt disponibile in Google Play si Apple App Store”, declara specialistul in educatie Stefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.

Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English.

Articole Similare

Program zilnic la cabinetul din Curtea de Arges al deputatului Dan Bica

Program zilnic la cabinetul din Curtea de Arges al deputatului Dan Bica

De o lună de zile, la Curtea de Argeș s-a deschis un cabinet parlamentar, singurul

Liberalii au adus un omagiu Regelui Carol I

Liberalii au adus un omagiu Regelui Carol I

Astǎzi, 10 octombrie, se împlinesc 103 ani de la trecerea în nefiinţǎ a Regelui Carol

O recunosc PSD-iştii – Procentul de încredere le-a scǎzut cu 30% în Curtea de Argeş

O recunosc PSD-iştii – Procentul de încredere le-a scǎzut cu 30% în Curtea de Argeş

Increderea argeşenilor în partidul pe care l-au votat şi ai cǎrui reprezentanţi au fost trimişi

Primarul Bucălie de la Mălureni, găsit incompatibil de ANI

Primarul Bucălie de la Mălureni, găsit incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și fals în declarații în cazul

Gheorghe Nicuţ, cel mai bun primar pe care l-a avut Curtea de Argeş

Gheorghe Nicuţ, cel mai bun primar pe care l-a avut Curtea de Argeş

Este cunoscut faptul cǎ o bunǎ parte dintre argeşeni regretǎ anii în care Gheorghe Nicuţ