Muntenia News | Homepage

Noile Media in educatia copilului

👤Scris de Alexandru Stan 🕔16.Iul 2015 Citit de 240 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Chiar daca Internetul si Noile Media sunt blamate de parinti pentru faptul ca le distrag atentia copiilor de la lectii si le ocupa toata ziua, specialistii in educatia copiilor afirma ca micutii nu trebuie indepartati de noile tehnologii, ci trebuie sa gasim modalitati eficiente de integrare a noilor media in educatia lor.

In opinia acestora, gadgeturile de ultima generatie sunt componente de neseparat din viata unui copil si a unui adolescent si este foarte greu sa le captezi atentia cu mijloacele clasice de invatare. In acelasi timp, cea mai gresita strategie pe care o putem adopta este sa le interzicem sa le mai foloseasca sau sa-i fortam sa aiba repulsie fata de Noile Media.

Este vitala integrarea tehnologiei in educatia moderna a copilului

Centrele internationale au inceput deja sa investeasca masiv in tehnologizarea educatiei copilului in Romania, iar Helen Doron English este unul dintre acestea. Unul dintre gadgetele-minune, folosite de micutii care invata limba engleza, este asa-zisa „realitate augmentata” (AR). Fiind cea mai recenta aparitie in materie de New Media, realitatea virtuala anima, cu sunet si video, o imagine statica de pe o pagina clasica, prin scanarea acesteia cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon inteligent. In acest mod, aplicatia permite copilului sa interactioneze cu materialul clasic de invatare, iar „cartea” ii raspunde, la propriu, cum se pronunta cuvintele in limba engleza, ajutandu-l pe copil sa invete sa vorbeasca aceasta limba cat mai corect. „Helen Doron English a venit cu aplicatii interactive pentru copii – una dintre ele este realitatea augmentata, ce functioneaza in scopul conceptului de invatare distractiva. Copiii invata cuvinte noi, invata sa citeasca, sa pronunte corect, sa formuleze enunturi coerente, sa se exprime natural in limba engleza, impreuna cu personajele preferate din cadrul cursurilor. Motivatia copilului de a invata este esentiala si este vitala integrarea elementelor media actuale in educatia moderna”, explica Stefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English. Mai mult decat atat, specialistul in educatie considera ca la fel de importanta este pastrarea vie a motivatiei copilului de a invata limba engleza, oferindu-i elemente specifice varstei lui, si perioadei de dezvoltare in care se afla Totodata, afirma Stefania Filip, asimilarea trebuie sa vina natural, pe fundamentul unui copil dornic sa invete.

Noile tehnologii au efecte benefice pentru copii atunci cand exista scopuri productive, educative, complementare celor distractive

Referitor la modul in care trebuie sa reactioneze un parinte sau un profesor atunci cand vede un copil prea impatimit de noile tehnologii, dar pe care le foloseste in alte scopuri decat educationale, specialistul Stefania Filip, considera ca acestia trebuie sa adopte o atitudine neutra si sa ghideze copilul catre alternative ale scopului primar (divertismentul) in care sunt folosite noile media. „Specificul perioadei actuale este integrarea accelerata a tehnologiei in vietile noastre. Acest fapt poate fi unul benefic, atunci cand exista deschidere catre scopuri productive, educative, complementare celor distractive. Consider ca este important sa ne adaptam prezentului tot mai tehnologizat, si sa le oferim copiilor alternative in utilizarea noilor media, care sa le sprijine dezvoltarea”, conchide specialistul in educatie Stefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.

Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English.

Articole Similare

Program zilnic la cabinetul din Curtea de Arges al deputatului Dan Bica

Program zilnic la cabinetul din Curtea de Arges al deputatului Dan Bica

De o lună de zile, la Curtea de Argeș s-a deschis un cabinet parlamentar, singurul

Liberalii au adus un omagiu Regelui Carol I

Liberalii au adus un omagiu Regelui Carol I

Astǎzi, 10 octombrie, se împlinesc 103 ani de la trecerea în nefiinţǎ a Regelui Carol

O recunosc PSD-iştii – Procentul de încredere le-a scǎzut cu 30% în Curtea de Argeş

O recunosc PSD-iştii – Procentul de încredere le-a scǎzut cu 30% în Curtea de Argeş

Increderea argeşenilor în partidul pe care l-au votat şi ai cǎrui reprezentanţi au fost trimişi

Primarul Bucălie de la Mălureni, găsit incompatibil de ANI

Primarul Bucălie de la Mălureni, găsit incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și fals în declarații în cazul

Gheorghe Nicuţ, cel mai bun primar pe care l-a avut Curtea de Argeş

Gheorghe Nicuţ, cel mai bun primar pe care l-a avut Curtea de Argeş

Este cunoscut faptul cǎ o bunǎ parte dintre argeşeni regretǎ anii în care Gheorghe Nicuţ