Muntenia News | Homepage

Ministrul de Finanțe anunță o adevărată REVOLUȚIE a administrației: sunt vizați toți contribuabilii

👤Scris de Maria Radu 🕔14.Feb 2018 Citit de 45 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat începutul unor măsuri revoluționare în domeniul administrației publice. Una dintre primele măsuri va fi analiza tuturor cheltuielilor publice, pentru a vedea ce cheltuieli publice se justifică sau nu se justifică. Dintre cele care se justifică, se va încerca transferul acestora pe cheltuieli din fonduri europene.

”Tot vorbim de cheltuieli publice. Tot ce înseamnă cheltuială publică trebuie luată, analizată, verificată și văzut dacă se justifică sau nu se justifică. Dacă nu se justifică, în viitorul apropiat nu o veți mai vedea în bugetul de cheltuieli. Dacă cheltuiala se justifică, atunci vedem dacă ea se poate susține din zona de fonduri europene sau dacă nu, iar dacă se poate va trece în partea cealaltă la fonduri europene. Fondurile europene există pentru tot ceea ce putem să cheltuim, așa a spus Comisia Europeană. Ca principiu, aceasta va fi abordarea în toată zona publică”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a explicat că se vor lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor în zona publică. Una dintre acestea va fi că Fiscul nu va mai trimite prin poștă plicurile către contribuabili.

”Doamna prim-ministru Dăncilă a transmis un mesaj foarte clar și ușor de înțeles de către toată lumea: simplificare radicală în tot ceea ce înseamnă zona publică. Vă dau un exemplu de cheltuială care trebuie să dispară rapid din zona publică. Fiscul știți că trimite acele plicuri către contribuabili. Cheltuiala anuală a acestui serviciu este de 10 milioane de euro anual. Total nejustificat! Adică putem să aplică aici o măsură, ca să evităm trimiterea prin poștă a acestor plicuri, pe care, de foarte multe ori cei care sunt vizați nu le ridică. Noi le trimitem, ei nu le ridică. Este un exemplu mic, să spun așa, dar cumulat cu alte măsuri veți vedea că sumele sunt foarte mari”.

De asemenea, ministrul de Finanțe a explicat că se va implementa un sistem prin care ”absolut toți cei care sunt contribuabili să aibă acces, să comunice online cu autoritățile”.

În administrație se va schimba perspectiva, în sensul în care nu autoritatea va avea obligația de a-l înștiința pe cetățean că are datorii, ci contribuabilul va fi cel care va trebui să se intereseze ce datorii are de plătit.

Surse politice susțin că o măsură în acest sens va fi o responsabilizare a primarilor. La finalul anului trecut a fost un întreg scandal cu primarii, care se plângeau că prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% au pierdut foarte mulți bani de la bugetul local.

Prin noul pachet care va asigura plata contribuțiilor odată cu trecerea acestora de la angajator la angajat se va pune în vedere primarilor că trebuie să își instruiască foarte bine oamenii din comunitate, în așa fel încât fiecare să știe cum trebuie completat noul formular și ce dări au către stat.

În prezent, în România este o problemă foarte mare, pentru că mulți cetățeni sunt plecați în afara țării și administrațiile locale nu mai încasează impozitele și taxele. Primarilor li se va pune în vedere să contabilizeze mult mai bine situația datornicilor, iar aceștia vor intra în baza de date a Fiscului. Odată cu această măsură vor fi implementate și sancțiuni care pot merge până la anularea unor documente oficiale, necesare în mod special în străinătate, ne-au precizat sursele noastre.

Articole Similare

Traian Băsescu vorbește despre Laura Codruța Kovesi și viitorul ei: ‘Eu am o SPAIMĂ’

Traian Băsescu vorbește despre Laura Codruța Kovesi și viitorul ei: ‘Eu am o SPAIMĂ’

Traian Basescu a declarat că, cel mai probabil, Laura Codruta Kovesi va rămâne la conducerea

Premierul Viorica Dăncilă va fi audiată, marţi de CNCD, după care va pleca la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă va fi audiată, marţi de CNCD, după care va pleca la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă va fi audiată, marţi, de CNCD după ce, la o emisiune TV,

Crin Antonescu replică la STENOGRAMELE DNA: Niciodată nu am fost ȘANTAJAT de nimeni!

Crin Antonescu replică la STENOGRAMELE DNA: Niciodată nu am fost ȘANTAJAT de nimeni!

Fostul președinte al PNL și președinte interimar al României, Crin Antonescu, a declarat că ”niciodată

VIDEO ! Malin Bot, cu tupeu in direct la Romania TV. A dat buzna peste reporterul postului de stiri al PSD

VIDEO ! Malin Bot, cu tupeu in direct la Romania TV. A dat buzna peste reporterul postului de stiri al PSD

Malin Bot a reusit sa intre in diect pe postul de televiziune al PSD, Romania

VIDEO SCANDAL monstru la Ştefăneşti – Protest spontan in care s-a cerut demisia conducerii orasului

VIDEO SCANDAL monstru la Ştefăneşti – Protest spontan in care s-a cerut demisia conducerii orasului

A fiert Stefanestiul aseara ! Zeci de locuitori ai orasului Ştefãneşti au protestat în faţa