Muntenia News | Homepage

Transportul public in Pitesti ar putea fi blocat de luni ! VEZI DE CE

👤Scris de Bianca Serban 🕔28.Mar 2014 Citit de 200 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Ieri a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Pitesti, pe ordinea de zi figurand peste 30 de proiecte de hotarari. Cea mai importanta problema a fost cea referitoare la propunerea de prelungire a asocierii dintre societatea Publitrans 2000 si firmele private CNCD si Girexim. Contractul expirase si daca nu se gasea o solutie legala, Pitestiul ramanea in dificultate din punct de vedere al transportului public de calatori. Fiindca a fost vorba despre un subiect delicat, PSD – care domina numeric Consiliul Local – ar fi avut nevoie de o prezenta cat mai numeroasa la sedinta, pentru vot, dar n-a fost asa. Tocmai avocatii Nicolae Zarnescu si Gabriela Zoana au lipsit, iar din acest motiv colegul lor de partid Dumitru Tudosoiu a cerut ca de acum inainte fiecare consilier sa aduca acte doveditoare privind absentele din plen. Pana acum era nevoie doar de o justificare verbala. Asa se face ca proiectul respectiv a fost respins, iar pitestenii risca sa nu mai aiba cu ce sa circule de astazi, sau cel mai tarziu de luni! 65.000 de calatori ar putea fi afectati daca autoritatile nu vor gasi rapid o solutie!

Daca alesii ar fi votat in favoarea prelungirii, atunci contractul functiona pana cand Publitrans ar fi achizitionat autobuze cu ajutorul unui credit de la BERD. Acum, ca s-a votat impotriva, de luni nu mai pot circula autobuzele CNCD si Girexim in Pitesti! Au fost doar 11 voturi pentru (PSD), si opt impotriva (trei de la PNL, doua de la PP-DD, trei de la PDL).

Pentru rezolvarea problemei este nevoie ca, in cel mai scurt timp Consiliul Local sa se intruneasca in sedinta de urgenta si sa gaseasca o solutie astfel incat, transportul public de calatori sa poata continua. Publitrans nu poate asigura de una singura transportul cu autobuzele, deoarece nu are destule masini noi cu care se poate circula in siguranta.

Articole Similare

Eveniment de excepție la Muzeul Golești

Eveniment de excepție la Muzeul Golești

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti și Consiliul Judeţean Argeş, organizează în perioada 27–28 februarie

Vești proaste de la Daniel Constantin – Toți șoferii sunt vizați

Vești proaste de la Daniel Constantin – Toți șoferii sunt vizați

Dupa eliminarea timbrului de mediu de la 1 februarie 2017, ministrul Mediului, Daniel Constantin, a

Bărbat arestat – A furat bunuri de 10.000 de lei

Bărbat arestat – A furat bunuri de 10.000 de lei

Un bărbat de 29 de ani, bănuit de săvârșirea mai multor furturi din locuințe a

Computer tomograf la Spitalul Municipal din Câmpulung

Computer tomograf la Spitalul Municipal din Câmpulung

La Spitalul Municipal din Câmpulung va fi adus un nou computer tomograf. Acest lucru a

Aparatură modernă la Spitalul Judeţean Argeş

Aparatură modernă la Spitalul Judeţean Argeş

Cristina Stocheci a fost prezentă la conferinţa de presă organizată de PSD Argeş. Aceasta a