Muntenia News | Homepage

Sute de elevi s-ar putea imbolnavi -Canalizarea deversata in centrul orasului nu misca functionarii primariei din birouri

👤Scris de Elena Popa 🕔10.Mar 2014 Citit de 317 ori Sursa: ZIARULPROFIT

In urma cu mai bine de doua saptamani de zile, consilierii locali atrageau atentia asupra unei probleme cu care se confrunta elevii de la scoala Carol I si anume mirosul insuportabil si focarul de infectie cauzat de societatile comerciale care deverseaza apa menajera si nu numai in canalul deasupra caruia au magazinele construite.

La momentul respectiv, Sorina Stirboiu, directorul unitatii de invatamant a declarat redactorilor PROFIT ca a depus cateva adrese la primarie si i-a contactat pe cei de la Aquaterm pentru rezolvarea acestei situatii neplacute, dar si pentru o gura de canal care refuleaza permanent in curtea scolii.

La primaria Curtea de Arges problemele se rezolva din birou, prin telefon

Imediat dupa sedinta de consiliu local, am contactat reprezentantii Biroului de Mediu al primariei Curtea de Arges care au aflat si ei, cu stupoare, de aceasta problema. Au promis insa ca se vor interesa si vor rezolva intr-un fel sau altul situatia.

In timp ce Gheorghe Iordachescu, consilierul local care a prezentat aceasta problema colegilor de consiliu inca asteapta un raspuns si mai ales o rezolvare pentru problema celor de la Scoala Carol I, functionarii primariei s-au multumit sa rezolve problema prin… telefon.

„Am sunat si noi la Aquaterm si am aflat ca toti cei care au magazinele acolo pe vale au contracte pentru apa si canal”, s-a raspuns sec referitor la acest subiect. Dar oare contractul cu Aquaterm-ul da dreptul deversarii apei menajere direct in rau? Mirosul si focarul de infectie la care sunt expusi elevii se rezolva oare prin contractul semnat cu Aquaterm-ul sau prin telefonul dat in vederea rezolvarii unei probleme majore?

Imaginile alaturate, pe care de altfel le-am publicat si pe pagina de internet a ziarului, acolo unde am semnalat prima data aceasta problema, arata clar ca situatia nu este una nedemna de luat in seama.

Tot Zarioiu e vinovat?

Printre consilierii locali dar si alte persoane din municipiu a inceput sa se vehiculeze si numele unui vinovat pentru aceasta situatie si anume cel al omului de afaceri Zarioiu, sotul juristei primariei Curtea de Arges, cel care detine unul dintre spatiile comerciale de unde pare ca apa reziduala se varsa direct in parau. „A inchis el strada cu gard, de ce nu ar deversa canalizarea in rau?”, afirma ironic unul dintre consileri.

Pana la a-l gasi insa vinovat pe Cosmin Zarioiu, functionarii de la mediu ar trebui sa isi faca treaba mai bine si mai eficient, asa ca asteptam cat mai urgent rezolvarea acestei probleme sau poate autosesizarea Agentiei de Mediu sau a altor autoritati care pot si vor sa ia masuri in acest sens.

Articole Similare

Argeșul mai vrea 70 de microbuze școlare

Argeșul mai vrea 70 de microbuze școlare

La propunerea Inspectoratului Școlar Județean și al Primăriilor din Argeș există la Ministerul Dezvoltării nu

Hala pieței centrale din Câmpulung va fi demolată – 1 milion de euro pentru una nouă 

Hala pieței centrale din Câmpulung va fi demolată – 1 milion de euro pentru una nouă 

Hala pieței centrale din Câmpulung ajunge sub lama buldozerelor! Acest lucru se va întâmpla în

PAS CU PAS ! Cum pot obține indemnizația absolvenții de liceu și facultate 

PAS CU PAS ! Cum pot obține indemnizația absolvenții de liceu și facultate 

Absolvenţii de liceu şi facultate, precum şi absolvenţii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap pot

PROPAGANDA PSD MERGE ŞNUR ! Manu a ordonat, presa s-a conformat şi a scos un „fake news”

PROPAGANDA PSD MERGE ŞNUR ! Manu a ordonat, presa s-a conformat şi a scos un „fake news”

Unul dintre titlurile principale in presa din Argeş a fost, zilele trecute, unul care pute

VERIFICĂ! Au fost AFIȘATE rezultatele Evaluării Naționale

VERIFICĂ! Au fost AFIȘATE rezultatele Evaluării Naționale

Rezultatele Evaluării Naţionale, pe care peste 150.000 de elevi au susţinut-o în perioada 11-14 iunie,