Muntenia News | Homepage

REZULTATE DEZASTRUOASE LA SIMULARE BAC 2014 – VEZI REZULTATE FINALE SI NOTE IN JUDETUL TAU

👤Scris de Ioana Popescu 🕔14.Mar 2014 Citit de 817 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Rezultate dezastruoase obtinute de elevii romani de clasa a XI-a si a XII- la simularea nationala a examenului de Bacalaureat: doar 36% dintre elevii clasei a XI-a au trecut, in timp ce la clasa a XII-a au trecut doar 42%.

Ministerul Educatiei Natonale a centralizat datele privind rezulatele probelor sustinute in cadrul simularii nationale pentru examenul de Bacalaureat, atat pentru elevii clasei a XI-a, cat si pentru elevii clasei a XII-a, informeaza un comunicat de presa al MEN. Analizele efectuate pana la aceasta data arata ca:

ELEVII CLASEI A XII-A AU OBTINUT NOTE PESTE 5, ASTFEL: 52,8% LA LIMBA ROMANA, 67,78% LA LIMBA MATERNA, 42,51% LA PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI (MATEMATICA SAU ISTORIE) SI 53,92% LA PROBA LA ALEGERE A

PROFILULUI.

SITUATIA PENTRU CLASA A XI-A SE PREZINTA ASTFEL: LA PROBA DE LIMBA ROMANA – 44,22% DINTRE ELEVI AU LUAT NOTE PESTE 5, LA PROBA PENTRU LIMBA MATERNA – 62,42%, IAR LA PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI (MATEMATICA SAU ISTORIE) – 36,32%.

Scopul organizarii de catre MEN a simularii probelor scrise de Bacalaureat, atat pentru clasa a XI-a, cat si pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de alta parte, de a ajuta elevii sa constientizeze nivelul de pregatire, inainte de Bacalaureat, si de a lua masuri in consecinta pentru imbunatatirea rezultatului final. Noutatile pe care MEN le-a adus in acest an au fost (1) includerea elevilor de clasa a XI-a in cadrul simularii si (2) faptul ca subiectele pentru probe au fost unice, la nivel national. Subiectele au fost diferentiate, in functie de filiera, profil si specializare, si au fost realizate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, in conformitate cu modelele de examen publicate inca din luna noiembrie 2013 pe

website-ul www.edu.ro.

Elevii clasei a XI-a nu au sustinut proba la alegere, avand in vedere ca aria de acoperire disciplinara in clasa a XI-a nu este similara celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au sustinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) in baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, si nu a XII-a, asa cum se procedeaza in cadrul examenului national de Bacalaureat.

Rezultatele obtinute la simularile nationale din anul scolar 2013-2014 nu vor fi trecute in catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

DESCARCA DE AICI REZULTATELE la SIMULAREA de BAC 2014 din 42 de judete

Articole Similare

Barbat gasit spanzurat in podul casei

Barbat gasit spanzurat in podul casei

Descoperire macabra in aceasta dimineata ! Un barbat si-a gasit fratele spanzurat in podul casei

Daca nu se duce PNL la doctor, vine doctorul la PNL – Medicul Fratoiaca s-a alaturat liberalilor

Daca nu se duce PNL la doctor, vine doctorul la PNL – Medicul Fratoiaca s-a alaturat liberalilor

Opozitia din Arges se consolideaza cu noi oameni proveniti …tot din randurile opozitiei. Liderul liberalilor

S-A STABILIT ! Ai masina ? Uite ce date ale mașinilor vor apărea în registrul naţional al șoferilor și proprietarilor

S-A STABILIT ! Ai masina ? Uite ce date ale mașinilor vor apărea în registrul naţional al șoferilor și proprietarilor

Lista datelor mașinilor ce vor fi incluse în registrul național în care mai figurează informațiile

Militar argeșean mort în Afganistan – Soarta cruntă pentru Florin Bădiceanu

Militar argeșean mort în Afganistan – Soarta cruntă pentru Florin Bădiceanu

Astăzi, 23 februarie, se implinesc 8 ani de la trecerea in nefiinta a sublocotenentului Florin

Tudor Gheorghe, super concert la Pitești

Tudor Gheorghe, super concert la Pitești

Argeșenii sunt așteptați pe 29 martie 2018, de la ora 19 la Casa de Cultură