Muntenia News | Homepage

Liberalii pitesteni acuza: Contractul Publitrans-CNCD-Girexim, prelungit ilegal

👤Scris de David Dumitrescu 🕔02.Apr 2014 Citit de 433 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Taraboiul iscat zilele trecute in Consiliul Local Pitesti pe marginea prelungirii asocierii dintre societatea Publitrans 2000 si firmele private CNCD si Girexim, este departe de a se fi stins. Acuzati de majoritatea PSD din legislativul local ca nu au lucrat in interesul cetetenilor si au parasit sedinta extraordinara in care s-a votat in final asocierea cu cantec, liberalii pitesteni au explicat astazi situatia prin intermediul unui comunicat de presa pe care vi-l prezentam mai jos.

Avand in vedere discutiile legate de prelungirea contractului de asociere in participatiune incheiat intre S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. si Asocierea S.C. CNCD S.A. – S.C. GIREXIM UNIVERSAL S.A. si pozitia unor mijloace de informare in masa, dorim sa ne exprimam punctul de vedere in legatura cu situatia creata.

In data de 27 martie 2014, in sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Pitesti pe ordinea de zi a sedintei a fost inclus proiectul de hotarare privind iminenta punere in dificultate a serviciului public local de transport si validarea unui acord formal. Votul consilierilor municipali PNL a fost IMPOTRIVA, noi contestand legalitatea acestui proiect.

Astfel, legislatia romaneasca (Legea nr. 51/2006) si europeana (Regulamentul nr. 1370/2007 al Parlamentului European si al Consiliului) nu permit prelungirea contractelor de asociere in participatiune.

Din acest motiv, Comisia Juridica a Consiliului Local, au dat, in unanimitate, aviz negativ unui proiect de hotarare similar care a fost pe ordinea de zi a sedintei din luna februarie (de altfel, nici un consilier municipal de profesie jurist nu a votat aceasta hotarare).

Avizul Comisiei Juridice pentru acelasi proiect de hotarare introdus cu cinci minute inainte de inceperea sedintei nu a existat, din lipsa de cvorum (au lipsit cei doi consilieri PSD).

Invocarea de catre conducerea Primariei Pitesti a situatiei de urgenta este neserioasa, in termeni juridici situatie de urgenta insemnind calamitate naturala, razboi sau alte situatii exceptionale si nu amanarea fara motiv a rezolvarii acestei probleme.

Mentionam ca exista probleme de legalitate si in ceea ce priveste contractul initial, consilieri locali din legislaturile anterioare dand explicatii la DNA referitor la acest contract si la modul cum s-a acordat subventia corespunzatoare.

Noi consideram ca rezolvarea acestei probleme era extrem de simpla, daca conducerea Primariei Pitesti ar fi inceput demersurile pentru achizitionarea unor noi autobuze in urma cu doi ani.

Adresam aceasta intrebare conducerii S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. si conducerii Primariei Pitesti. Care sunt motivele amanarii pana in ultimul moment a unei solutii si de ce rezolvarea problemei transportului local in Pitesti a presupus existenta unui vot al unor consilieri locali care i-ar putea aduce in fata procurorilor DNA? Mai precizam ca exista o adresa din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei, ce nu a fost adusa la cunostinta tuturor consilierilor, care precizeaza fara echivoc, ca aceste contracte nu pot fi prelungite.

Legat de neparticiparea consilierilor locali ai PNL la sedinta extraordinara convocata in aceeasi zi, precizam ca dupa ce presedintele de sedinta a declarat inchisa sedinta ordinara, nu am parasit imediat sala de sedinta, avand discutii cu ceilalti colegi referitor la acest subiect. Noi nu am fost convocati pentru aceasta sedinta, nu a existat o ordine de zi si materiale de sedinta in forma scrisa. Ne intrebam de ce nu am fost convocati telefonic la acesta sedinta. S-a temut cineva de punctele noastre de vedere?

La final, dorim sa ii asiguram pe pitesteni de deplina noastra implicare in problemele comunitatii locale. Vom sustine orice proiect de hotarare care respecta cerintele de legalitate, oportunitate si este in interesul cetatenilor. Pentru noi, respectarea legii nu este un moft. Nu noi suntem raspunzatori de problemele trasportului local de calatori in municipiul Pitesti, ci aceia care, cu buna stiinta, au amanat pana in ultimul moment, rezolvarea acestei probleme. Ne exprimam speranta ca demersurile pentru achizitionarea unor noi autobuze se vor finaliza cat mai rapid.

Articole Similare

Joi, pitestenii raman fara apa !

Joi, pitestenii raman fara apa !

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în

Programul concertelor in aer liber la Curtea de Arges

Programul concertelor in aer liber la Curtea de Arges

Cristian Mitrofan, manager al Centrului de Cultura si Arte „George Topirceanu” din Curtea de Arges

I s-a facut rau la coada la moaste – Femeie de 67 de ani preluata de SMURD

I s-a facut rau la coada la moaste – Femeie de 67 de ani preluata de SMURD

Un echipaj cu ambulanța SMURD de prim – ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri

GALERIE FOTO ! Pe un ger naprasnic, mii de credinciosi asteapta in fata Manastirii Curtea de Arges

GALERIE FOTO ! Pe un ger naprasnic, mii de credinciosi asteapta in fata Manastirii Curtea de Arges

Credincioşii sunt convinşi că moaştele Sfintei Filofteia au puteri miraculoase şi îi vindecă de boli.

S-a modificat legea! Se poate fuma oriunde

S-a modificat legea! Se poate fuma oriunde

Legea antifumat a fost modificată marţi de senatori, prin refefinirea spaţiului public închis – acesta