Muntenia News | Homepage

La Electroargeş, raportările financiare pentru primele 9 luni ale anului indică stabilitate

👤Scris de Gica Petrescu 🕔15.Noi 2017 Citit de 190 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Conducerea Electroarges SA a facut ieri public Raportului pentru trimestrul al III-lea, 2017, privind rezultatele financiare ale companiei argesene. La o prima vedere, unii ar putea specula, privind doar profitul, ca lucrurile nu mai merg chiar asa bine fata de anul trecut.  Cifrele prezentate arata insa,  faptul ca societatea se mentine la cote atractive si arata o constanţă privind activitatea acesteia in primele 9 luni ale anului, in 5 dintre acestea managementul fiind asigurat de o noua echipa condusa de directorul Robert Zisu.

Astfel, desi Electroargeș a raportat în primele 3 trimestre un profit net de 9,6 milioane lei, în scădere cu peste 20% față de perioada similară a anului trecut, nu trebuie omise provizioanele constituite la jumatatea anului. Practic, putem spune ca profitul este similar celui de anul trecut doar, mai exact daca  adaugam provizionul 2,44 mil RON la profitul anuntat acum, obtinem cuantumul profitului de anul trecut. Pe langa aceste provizioane, in calcul trebuiesc luate si cresterile semnificative raportate la cheltuielile cu personalul. Astfel, daca anul trecut acestea se cifrau la 12,457,557 lei, la 30 septmbrie 2017 acestea au urcat pana la 15,138,504, adica o majorare cu 2,65 milioane lei.

Din acelasi raport oficial mai aflam ca Electroargeș SA Curtea de Argeș  a realizat în primele 9 luni din acest an venituri totale din exploatare de 151,19 milioane lei, cu 2,71% peste cele din intervalul corespondent din 2016 iar cheltuielile totale din exploatare au urcat cu 5,63%, la 140,97 milioane lei, de la 133,45 milioane lei. Acesta este contextul în care rezultatul operațional a coborât cu 25,45%, la 10,28 milioane lei, de la 13,79 milioane lei. Tot la 30 septembrie, activele totale ale Electroargeș au crescut la 121,08 milioane lei față de cele de 111,49 milioane lei de la sfârșitul anului trecut si vorbim, practic, de o creștere cu 22,07%.

Asadar, primele rezultate concrete ale Electroarges SA sub conducerea noii echipe manageriale indica faptul ca societatea se mentine la cote inalte, in ciuda unei bune perioade de aproximativ 2 luni in care tensiunile dintre actionari a cam pus frana unor poiecte ambitioase. Ca raportul  pentru trimestrul al III-lea indica o stabilitate a companiei argesene, o arata si piata bursiera, acolo unde, dupa publicarea rezultatelor financiare, pretul actiunilor a ramas la acelasi nivel ridicat. 

Articole Similare

Firmă din Sălătrucu prinsă cu lemne fără acte de Poliţie şi Garda Forestieră

Firmă din Sălătrucu prinsă cu lemne fără acte de Poliţie şi Garda Forestieră

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș și reprezentanți ai Garzii Forestiere Ploiești, au efectuat

Vom plăti tarife diferite pentru gunoiul pe care-l facem, după cât și cum îl aruncăm

Vom plăti tarife diferite pentru gunoiul pe care-l facem, după cât și cum îl aruncăm

Autoritatile locale ne vor taxa diferit, de la anul, pentru gunoiul colectat separat (plastic, metal

Proiectul privind plafonarea prețului la gaze nu se mai găsește pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice

Proiectul privind plafonarea prețului la gaze nu se mai găsește pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) pare că a retras pe de site proiectul care prevedea reducerea

ACUM! Grav accident in Argeş! Două fetițe in stare gravă

ACUM! Grav accident in Argeş! Două fetițe in stare gravă

În urmă cu câteva momente un grav accident rutier cu 2 victime pietoni (2 fetițe

ALERTA COD GALBEN de VREMEA REA in ARGEŞ ! VEZI ZONELE

ALERTA COD GALBEN de VREMEA REA in ARGEŞ ! VEZI ZONELE

Administrația Națională de Meteorologie a emis in urma cu putin timp o alerta COD GALBEN de