Muntenia News | Homepage

Jale la simulari – O singura medie de 10 in Arges

👤Scris de Alexandru Stan 🕔12.Mar 2014 Citit de 893 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Potrivit inspectorului scolar general adjunct Dumitru Tudosoiu, dintre cei 6.005 de argeseni participanti la simularea evaluarii nationale, o singura eleva a reusit performanta de a obtine 10 pe linie la ambele probe. Campioana se numeste Elena Luiza Achim si invata foarte bine la Scoala „Oprea Iorgulescu” Campulung Muscel.

66% dintre elevi au picat la matematica

La examenul de limba si literatura romana, unde aproape 70% dintre elevii de a VIII-a au luat note de la 5 in sus, au fost acordate doar opt punctaje maxime (nota 10), iar la matematica, unde a „plouat” cu note mici (sub 5 au luat 66% din candidati) – culmea! – 80 de lucrari au fost evaluate de profesori cu nota 10. La polul opus, in catalogul simularii figureaza 848 de elevi argeseni, care au luat la matematica note cuprinse intre 1 si 1,99 si alti 373 de elevi, care n-au reusit sa obtina la limba si literatura romana nici macar doua puncte „curate”.

100% promovabilitate

Continuand periplul nostru prin unitatile de invatamant argesene cu profil gimnazial, am aflat ca toti cei 31 de elevi din clasa a VIII-a, care invata la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni au obtinut, la ambele probe ale simularii evaluarii nationale, note bune si foarte bune. Directorul Constantin Arsene a spus ca la limba si literatura romana nu a fost inregistrata nici macar „de prasila” o nota mai mica de 7. Iar la matematica, au fost doar doua note intre 4 si 5. Per total, promovabilitatea a fost, in cazul elevilor de la Liceul Teoretic Topoloveni, de 100%, intrucat candidatii care au ratat „la mustata” nota de trecere la stiintele exacte si-au ridicat mediile cu rezultatele obtinute la prima proba. Inca un amanunt important: lucrarile copiilor de la „Ion Mihalache” au fost corectate la Colegiul National „Al. Odobescu” Pitesti, deci notarea a fost cat se poate de obiectiva.

Anul trecut, trei elevi de la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni au luat, la evaluarea nationala, 10 pe linie. Atunci se explica de ce elevii si profesorii unitatii au… recidivat la performanta.

In cadrul aceluiasi experiment national, la Colegiul National „Zinca Golescu” Pitesti au fost acordate doua punctaje maxime la matematica. Au luat nota 10 la aceasta disciplina Raluca Daniela Stefanica (9,60 la romana) si Eduard Gabriel Popescu (8,70 la romana).

Articole Similare

O nouă zi libera pentru romani: Vinerea Mare va fi sarbatoare legala nelucratoare

O nouă zi libera pentru romani: Vinerea Mare va fi sarbatoare legala nelucratoare

Plenul Senatului a votat miercuri ca Vinerea Mare sa devina sarbatoare legala nelucratoare, cu 86

Trei tineri RIDICAȚI de mascați ! Vor ajunge în pușcărie

Trei tineri RIDICAȚI de mascați ! Vor ajunge în pușcărie

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au continuat cercetările într-un dosar penal

Elevii s-ar putea bucura de tarife mai mici la transportul local

Elevii s-ar putea bucura de tarife mai mici la transportul local

levii din învățământul obligatoriu ar putea să se bucure de o reducere mai mare a

Dosare penale și DEBRANȘĂRI – Hoții de curent călcați de jandarmi

Dosare penale și DEBRANȘĂRI – Hoții de curent călcați de jandarmi

În această dimineaţă, efective din cadrul Inspectoratului de  Jandarmi Judeţean  Argeş au participat la o acţiune

Argeseanca Gabi Zoana aleasa intr-o functie importanta in Parlamentul European

Argeseanca Gabi Zoana aleasa intr-o functie importanta in Parlamentul European

În data de 21.02.2018, în plenul Parlamentului European de la Bruxelles, eurodeputații au ales vicepresedintele Comisiei