Muntenia News | Homepage

IZOLATI PRINTRE NOI – Alege sa fii VOCEA unui COPIL cu dizABILITATI!

👤Scris de Georgiana Matei 🕔01.Apr 2014 Citit de 466 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Scoala Gimnaziala Speciala „MARINA” in parteneriat cu fundatia Hand-Rom va marca miercuri 2 aprilie 2014, orele 10.00, ziua internationala de constientizare a AUTISMULUI, la primaria municipiului Curtea de Arges, unde o delegatie de copii beneficiari ai serviciilor sociale, insotiti de cadre didactice, specialistii in terapii si personal auxiliar, vor imparti pliante, baloane albastre si vor prezenta un dans popular. La eveniment vor participa primarul municipiului Curtea de Arges, domnul ing. Nicolae Diaconu si directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges, domnul Adrian Macovei. Pe parcursul actiunii se vor purta banderole albastre in semn de solidaritate si ca dovada ca purtatorii doresc sa fie vocea unui copil cu nevoi speciale.

„Cand parintii afla ca au un copil autist, majoritatea si-ar dori ca problema sa dispara in mod magic. Este important pentru familie sa depaseasca durerea si socul si sa faca fata situatiei, sperand la un viitor cat mai bun pentru copilul lor. Astazi, mai mult decat inainte, persoanele cu autism pot fi ajutate. O combinatie intre interventia timpurie, educatia speciala, sprijinul familiei si, in unele cazuri, medicatia ajuta la cresterea numarului de copii cu autism care traiesc o viata normala. Interventiile speciale si programele educationale pot mari capacitatea lor de a invata, comunica si relationa cu altii, in timp ce se reduc severitatea si frecventa comportamentelor nedorite. Diagnosticat la timp si avand parte de interventie timpurie, copilul cu autism are o sansa sa se poata integra in societate, sa poata invata in scoli de masa.” declara Director prof. Maria Deaconu.

„Prin aceasta actiune, sunt convins ca vom ajuta sa se constientizeze problematica autismului in special si a dizabilitatii in general, intr-o comunitate in care s-au facut progrese privind responsabilitatea sociala si implicarea comunitatii si a autoritatilor asteptandu-ne la o mai mare implicare si a companiilor si oamenilor de afaceri. In al cincisprezecelea an de activitate HAND-ROM, copiii si tinerii cu dizabilitati din municipiul Curtea de Arges si comunele limitrofe beneficiaza acum de servicii sociale, terapii specifice si acces la educatie speciala, calitative si cantitative la standardele ce ni le-am propus.”, declara Costel Nicolae, Director General Hand-Rom.

Fundatia Umanitara Hand-Rom este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care-si desfasoara activitatea in orasul Curtea de Arges, din luna noiembrie 1999. Este acreditata ca Furnizor Servicii Sociale de Ministerul Muncii. Scopul organizatiei il reprezinta orientarea si integrarea socio-economica si profesionala a persoanelor cu nevoi speciale (dizabilitati) prin activitati de educatie incluziva, pregatire profesionala si integrare in munca si comunitate.

Dizab-Rom este singurul atelier protejat din judetul Arges, si este destinat consilierii vocationale si pregatirii preprofesionale pentru persoanele cu dizabilitati, din Curtea de Arges. In cadrul acestuia, tinerii cu deficiente pot urma cursuri in meseriile de lumanarar si legator manual poligraf.

Centrul de zi ,,MARINA” – un centru de zi pentru copiii cu dizabilitati din Curtea de Arges si comunele limitrofe. A fost infiintat in septembrie 2002 si ofera servicii de educatie incluziva, abilitare – reabilitare, kinetoterapie si ergoterapie, logopedie, psihodiagnoza, consiliere individuala si de grup.

Articole Similare

Dragnea il premiaza pe Ducele de Albota

Dragnea il premiaza pe Ducele de Albota

Astãzi, mai mulţi primari din Argeş vor fi premiaţi la Palatul Parlamentului. Liviu Dragnea şi

Ei sunt cei mai buni sahisti – Rezultatele concursului de la Mioveni

Ei sunt cei mai buni sahisti – Rezultatele concursului de la Mioveni

La sfarsitul saptamanii trecute, Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, în parteneriat

SCANDALOS ! Un tînar acuză: Primarul oficiază cununiile civile doar daca îl plăteşti !

SCANDALOS ! Un tînar acuză: Primarul oficiază cununiile civile doar daca îl plăteşti !

O tanara familie din Curtea de Arges confirma zvonurile aparute in ultima perioada in urbea

Cristian Cioaca executat silit – Familia Elodiei vrea sa recupereze 380.000 de euro de la fostul politist

Cristian Cioaca executat silit – Familia Elodiei vrea sa recupereze 380.000 de euro de la fostul politist

Cristian Cioaca ar putea ramane fara apartament si alte bunuri pentru ca nu a platit

Investiţie de 9 milioane de euro la Poienari

Investiţie de 9 milioane de euro la Poienari

 Canalizare menajerǎ pentru toatǎ comuna, cu fonduri de la minister Un proiect ambiţios de care nu

Cele mai noi stiri

De ce patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Dacă vor cere bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 PSD va modifica legile securității naționale, care datează de la începutul anilor ’90. Ce zice Băsescu despre asta… Chiar cu o seară în urmă ,  la postul lui Sebastian Ghiță, fostul președinte Traian Băsescu comenta necesitatea schimbărilor ce ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Nicio zi fără teatru! De luni 20 februarie , „Maraton cultural” la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu! Foto: Cosmin CREȚU, un tânăr actor care răspunde cu succes provocării de manager de teatru, ducând mai departe, cu ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Peste 500 de primari participă la Reuniunea Asociaţiilor comunelor din România.   Au  început lucrările celei de-a XX-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România . Ele se desfășoară ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10 Diana Vlăsceanu a devenit vicecampioană a României! Argint și bronz la Naționalele de tineret pentru luptătoarele de la CS Târgoviște ; Luptătoarele Clubului Sportiv Târgoviște s-au prezentat la înălțime în finala Campionatului Național pentru tineret U23, desfășurată la Timișoara, ... Publicat marți, 21 februarie 2017 6:10