Muntenia News | Homepage

IZOLATI PRINTRE NOI – Alege sa fii VOCEA unui COPIL cu dizABILITATI!

👤Scris de Georgiana Matei 🕔01.Apr 2014 Citit de 496 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Scoala Gimnaziala Speciala „MARINA” in parteneriat cu fundatia Hand-Rom va marca miercuri 2 aprilie 2014, orele 10.00, ziua internationala de constientizare a AUTISMULUI, la primaria municipiului Curtea de Arges, unde o delegatie de copii beneficiari ai serviciilor sociale, insotiti de cadre didactice, specialistii in terapii si personal auxiliar, vor imparti pliante, baloane albastre si vor prezenta un dans popular. La eveniment vor participa primarul municipiului Curtea de Arges, domnul ing. Nicolae Diaconu si directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arges, domnul Adrian Macovei. Pe parcursul actiunii se vor purta banderole albastre in semn de solidaritate si ca dovada ca purtatorii doresc sa fie vocea unui copil cu nevoi speciale.

„Cand parintii afla ca au un copil autist, majoritatea si-ar dori ca problema sa dispara in mod magic. Este important pentru familie sa depaseasca durerea si socul si sa faca fata situatiei, sperand la un viitor cat mai bun pentru copilul lor. Astazi, mai mult decat inainte, persoanele cu autism pot fi ajutate. O combinatie intre interventia timpurie, educatia speciala, sprijinul familiei si, in unele cazuri, medicatia ajuta la cresterea numarului de copii cu autism care traiesc o viata normala. Interventiile speciale si programele educationale pot mari capacitatea lor de a invata, comunica si relationa cu altii, in timp ce se reduc severitatea si frecventa comportamentelor nedorite. Diagnosticat la timp si avand parte de interventie timpurie, copilul cu autism are o sansa sa se poata integra in societate, sa poata invata in scoli de masa.” declara Director prof. Maria Deaconu.

„Prin aceasta actiune, sunt convins ca vom ajuta sa se constientizeze problematica autismului in special si a dizabilitatii in general, intr-o comunitate in care s-au facut progrese privind responsabilitatea sociala si implicarea comunitatii si a autoritatilor asteptandu-ne la o mai mare implicare si a companiilor si oamenilor de afaceri. In al cincisprezecelea an de activitate HAND-ROM, copiii si tinerii cu dizabilitati din municipiul Curtea de Arges si comunele limitrofe beneficiaza acum de servicii sociale, terapii specifice si acces la educatie speciala, calitative si cantitative la standardele ce ni le-am propus.”, declara Costel Nicolae, Director General Hand-Rom.

Fundatia Umanitara Hand-Rom este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care-si desfasoara activitatea in orasul Curtea de Arges, din luna noiembrie 1999. Este acreditata ca Furnizor Servicii Sociale de Ministerul Muncii. Scopul organizatiei il reprezinta orientarea si integrarea socio-economica si profesionala a persoanelor cu nevoi speciale (dizabilitati) prin activitati de educatie incluziva, pregatire profesionala si integrare in munca si comunitate.

Dizab-Rom este singurul atelier protejat din judetul Arges, si este destinat consilierii vocationale si pregatirii preprofesionale pentru persoanele cu dizabilitati, din Curtea de Arges. In cadrul acestuia, tinerii cu deficiente pot urma cursuri in meseriile de lumanarar si legator manual poligraf.

Centrul de zi ,,MARINA” – un centru de zi pentru copiii cu dizabilitati din Curtea de Arges si comunele limitrofe. A fost infiintat in septembrie 2002 si ofera servicii de educatie incluziva, abilitare – reabilitare, kinetoterapie si ergoterapie, logopedie, psihodiagnoza, consiliere individuala si de grup.

Articole Similare

E plin Argeşul de motociclişti fără permis – Poliţiştii le-au stricat weekend-ul

E plin Argeşul de motociclişti fără permis – Poliţiştii le-au stricat weekend-ul

A venit vara iar argeşenii caută orice metodă de realxare şi de petrecere a

Astăzi, protest de amploare marca #REZIST – Vezi motivul

Astăzi, protest de amploare marca #REZIST – Vezi motivul

Duminică, 25 iunie, va avea loc un nou protest de amploare împotriva guvernării PSD. Evenimentul

Argeşul pe loc fruntaş – Avem printre cele mai mari salarii din ţară

Argeşul pe loc fruntaş – Avem printre cele mai mari salarii din ţară

România este departe de-a ajunge la salarii europene. După România, Grecia, Italia și Spania înregistrează

GALERIE FOTO! La Gara Regală tinerii au sărbătorit Ziua Iei

GALERIE FOTO! La Gara Regală tinerii au sărbătorit Ziua Iei

Asociatia GHEPart cu sprijinul CFR au marcat ieri, şi la Curtea de Argeş, Ziua Nationala

Curtea de Argeş – Bărbat mort în stradă – Medicii nu au mai putut face nimic

Curtea de Argeş – Bărbat mort în stradă – Medicii nu au mai putut face nimic

Prima victima a verii s-a inregistrat aseara in Curtea de Arges unde un barbat a