Muntenia News | Homepage

INTERVIU EXCLUSIV! Primarul Diaconu ar face si inchisoare pentru binele orasului: ,,Este o chestiune pe care mi-am asumat-o"

👤Scris de Alexandru Stan 🕔24.Mar 2014 Citit de 198 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Ultima perioada a fost una aglomerata pentru primarul municipiului Curtea de Arges, Nicolae Diaconu, care, in afara atributiunilor de serviciu a fost nevoit sa petreaca zile intregi la DNA pentru a da explicatii procurorilor. A preferat sa isi reuzolve problemele fara tam tam mediatic insa zilele trecute, primul edil a fost de acord sa dea un interviu in exclusivitate ziarului PROFIT, in care explica intreaga poveste a dosarelor in care este implicat dar si ce planuri are in acest an pentru dezvoltarea municipiului.

Cum ati ajuns in lotul primarilor urmariti penal?

Nu pot sa imi dau seama cum am ajuns, dar am ajuns. Aceste solicitari au fost facute incepand cu anul 2011. S-au trimis toate documentele cerute dupa care am fost invitat sa mi se aduca la cunostinta invinuirea, invinuirea este de abuz in serviciu cu avantaje pentru terti in sensul ca facturile catre societatea European Project Consulting au fost achitate fara ca aceasta sa lucreze ceva pentru municipiul Curtea de Arges. La prima discutie le-am spus ca toate proiectele facute de aceasta firma au obtinut finantare si la unele dintre ele chiar s-au finalizat lucrarile. Mi s-a spus sa aduc documente doveditoare asa ca am transmis aceste documente doveditoare care sunt in numar de 17 bibliorafturi cuprinzand peste 8000 de pagini. Le-am depus, am depus de asemenea si alte acte foarte clare, cu OPIS, cu volume, cu trimitere la fiecare contract, de asemenea un rezumat al intregii documentatii depuse cu trimitere la fiecare contract. De asemenea am fost intrebat daca doresc sa dau o declaratie in acest sens, pe care am si dat-o. Am explicat prin toate documentele care au stat la baza indeplinirii a societatii respective a sarcinilor contractuale, cu procesele verbale de predare primire, cu documentele executate de aceasta firma, care sunt si depuse la ADR Sud Muntenia si in baza carora s-au incheiat si contracte de finantare. De asemenea au fost contracte de management in care pe perioada de implementare a proiectelor au fost documente si rapoarte intocmite. Aceste lucruri executate de firma respectiva au fost deosebit de bune, ii consider profesionisti datorita faptului ca toate proiectele depuse si cererile de finantare si implementare care le-au facut dansii au dus la finalitate la semnarea contractelor de finantare, la atragerea fondurilor nerambursabile si la indeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus. Toate au fost aprobate prin hotarari de consiliu, au fost cuprinse in bugetul local.

Regretati ca ati colaborat cu firma European Project Consulting?

Nu. Si acum daca as avea un proiect de scris si de accesat l-as face cu aceeasi firma pentru ca ii consider profesionisti avand in vedere ca rezultatele obtinute in favoarea comunitatii au fost de suta la suta.

In mare, cati bani a dat municipalitatea acestei firme?

In mare circa zece miliarde de lei pentru toate proiectele depuse, proiecte pentru care banii finantati au fost peste 500 de miliarde. Daca facem o comparatie probabil un procent de 500 la suta.

Regretati ca ati facut afaceri cu Mircea Draghici?

Nu am facut nici o afacere cu Mircea Draghici. Mircea Draghici nu face parte din actionariatul sau manageriatul acestei firme.

Va e teama de un verdict nefavorabil in acest dosar?

Eu am incredere in justitie si justitia isi va spune cuvantul. Sper ca aceste documente sa fie analizate si judecate corect sa se dea un verdict just.

Merita sa va sacrificati trei ani de libertate pentru binele municipiului?

Este o chestiune pe care mi-am asumat-o, consider ca am facut lucruri deosebite in aceasta perioada de cand sunt in fruntea administratiei locale din Curtea de Arges, am muncit enorm pentru aceste proiecte. A fost o perioada de timp in care aceste fonduri trebuiau accesate altfel se pierdeau, si chiar s-au facut eforturi deosebite pentru a ne incadra in termenele stabilite pentru ca au termene foarte clare de predare si s-a lucrat zi si noapte, nu mai spun de sacrificiile facute, toate drumurile la Calarasi zi si noapte, pe zapezi, sau de cate ori a fost nevoie. Au fost sacrificii dar am multumirea ca aceste proiecte au fost realizate. In momentul in care eu am venit la primarie in municipiul Curtea de Arges, conform unei analize, 35% dintre strazi erau asfaltate. In momentul de fata s-au mai reabilitat inca 33 de kilometri. Practic este unul dintre cele mai mari proiecte, un proiect de peste 400 de miliarde si daca facem socoteala, municipiul Curtea de Arges nu ar fi avut niciodata acesti bani sa investeasca din bugetul propriu.

Alte lucrari pentru perioada imediat urmatoare?

In perioada urmatoare vom incepe lucrarile la mult asteptata si mult contestata reabilitare a strazilor 1 Mai, Lascar Catargiu, 1 Decembrie. De asemenea s-au demarat lucrarile la cele doua parcuri, langa centrul de cultura si langa sala de sport.

Problema cainilor cum o vedeti rezolvata?

Deocamdata reanalizam contractul cu societatea care pana acum s-a ocupat de activitatea de ecarisaj, Salubritate Publica Urbana, pentru a-l adapta la noile conditii legislative. De asemenea am primit si o oferta din partea unei asociatii din Olanda, o intentie de colaborare cu noi. O sa ii invit la o sedinta de consiliu local pentru a prezenta ceea ce le-am cerut si anume o prezentare a lor, un portofoliu cu activitatile pe care le-au mai facut dar si o oferta clara din partea lor.

In ultima perioada, spre nemultumirea multora, nu ati mai organizat conferinte de presa. Care sunt motivele?

Am fost foarte ocupat si in aceasta perioada insa niciodata nu am refuzat pe nimeni pentru a oferi informatii. De cate ori am fost intrebat, chiar si telefonic, am raspuns tuturor celor din presa.

Articole Similare

Sofer beat, cu motostivuitorul la plimbare pe un drum national

Sofer beat, cu motostivuitorul la plimbare pe un drum national

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștefănești, l-au depistat pe U.I., de 61de ani, din Topoloveni,

Ei sunt cei mai buni matematicieni din judeţ !Vezi lista pe clase şi şcoli

Ei sunt cei mai buni matematicieni din judeţ !Vezi lista pe clase şi şcoli

Ieri, la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni s-a desfășurat cea de-a X-a ediție a Concursul

NE MÂNDRIM CU EI ! Andrei Costin Zamfira de la Colegiul „Vlaicu Vodă”, medalie de bronz la Olimpiada Națională de Informatică

NE MÂNDRIM CU EI ! Andrei Costin Zamfira de la Colegiul „Vlaicu Vodă”, medalie de bronz la Olimpiada Națională de Informatică

Elevii argeseni continua seria performntelor de exceptie la olimpiadele si concursurile nationale. De data aceasta

Slujbă religioasă în centrul Piteştiului

Slujbă religioasă în centrul Piteştiului

Duminică au fost sărbătoriţi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Cum aceştia sunt şi protectorii oraşului

Mii de piteşteni au asistat la concertul din Piaţa Primăriei

Mii de piteşteni au asistat la concertul din Piaţa Primăriei

Manifestările din acest an prilejuite de Zilele Municipiului Piteşti s-au încheiat cu un concert extraordinar