Muntenia News | Homepage

Holcim se implica – „Drum sigur – ABCdar rutier” in localitatie rurale ale Argesului

👤Scris de Stefan Pop 🕔15.Noi 2017 Citit de 123 ori Sursa: ZIARULPROFIT

735 de elevi vor studia gratuit educația rutieră la clasă, în al treilea an de proiect Drum sigur – ABCdar rutier” 

Junior Achievement (JA) România și Holcim România continuă implementarea proiectului educațional „Drum sigur – ABCdar rutier” în școli din 15 localități preponderent rurale și mic urbane.

Astfel, 735 de elevi din clasele a III-a și a IV-a vor studia gratuit la clasă educația rutieră, pe baza unui kit educațional ce oferă acces la conținuturi de învățare practică și materiale care susțin formarea unui comportament preventiv în trafic.

Prin intermediul a șase teme, clasele participante parcurg exerciții de tip learning by doing, prin care descoperă și își însușesc importanța respectării regulilor de circulație pentru deplasarea sigură pe drumurile publice și în condiții speciale, identifică semnele rutiere și normele de conduită în mijloacele de transport public. Pe parcursul activităților, elevii descoperă specificul rutier al localității lor, analizează situații de risc și eventualele consecinţe ale neaplicării regulilor rutiere.

În cadrul edițiilor anterioare, peste 1.200 de elevi au participat la proiect, 70% dintre aceștia beneficiind de prima experiență complexă de educație rutieră, derulată pe parcursul unui an școlar.

„Mă bucur că am ales să implic copiii într-un astfel de proiect. A fost un element de noutate atât pentru mine, cât și pentru elevii mei. A fost acel «altceva» de care aveam nevoie pentru a ne pregăti pentru viață, prin formarea unor deprinderi de respectare a regulilor de circulație pe drumurile publice și de manifestare a unei conduite preventive. Activitățile cele mai interesante au fost cele în care, în mod practic și interactiv, elevii au avut acces la cunoștințe în ceea ce privește o viață mai sigură: activitatea desfășurată cu agentul de circulație din cadrul Poliției orașului Aleșd – Compartimentul Poliție Rutieră, precum și activitățile desfășurate sub îndrumarea voluntarilor Holcim.” – Mădălina Ioniță, profesor pentru învățământul primar, Liceul Constantin Șerban, Aleșd

În dezvoltarea temelor prezentate la clasă, alături de profesori sunt implicați atât polițiști rutieri, cât și consultanţi voluntari ai companiei Holcim România, care împărtășesc elevilor sfaturi practice pentru a fi în siguranță pe drumurile publice sau la locul de joacă.

 „Mă bucur că, pentru al treilea an consecutiv, investim în educația rutieră timpurie, prin susținerea programului Drum Sigur – ABCdar Rutier. După mai multe activități la clasă, derulate în calitate de consultant voluntar, am observat cum elevii și-au dezvoltat, treptat, o atitudine preventivă în timpul deplasării pe drumurile publice din comunitatea lor. Pentru adoptarea unui comportament preventiv este important ca aceștia să cunoască regulile de circulație, să înțeleagă riscurile și să rămână în siguranță. Sunt sigură că, și la finalul acestei ediții, elevii din ciclul primar vor pleca acasă cu noi cunoștințe pe care le vor împărtăși cu membrii familiei, devenind astfel promotori ai siguranței rutiere.”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Drum sigur

Proiectul este dezvoltat pe baza programei de educație rutieră elaborată în 2015 de Ministerul Educației Naționale și susține Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră adoptată în 2016, care prevede întărirea rolului educației și al campaniilor de sensibilizare și conștientizare.

În acest an școlar, la programul Drum sigur – ABCdar rutier vor participa școli din următoarele 15 localități: Câmpulung, Cetățeni, Stâlpeni, Stoenești, Valea Mare-Pravăț (Argeș), Aleșd (Bihor), Brașov (Brașov), Cluj-Napoca, Turda (Cluj), Tărtășești, Voinești (Dâmbovița), Chitila (Ilfov), Horia, Roman (Neamț), Timișoara (Timiș).

Articole Similare

Strânge uleiul alimentar folosit și du-l într-o beniznărie MOL – Primești cadou!

Strânge uleiul alimentar folosit și du-l într-o beniznărie MOL – Primești cadou!

MOL România este prima reţea de benzinării care în august 2012 a iniţiat un program

Un preot din Rucăr s-a implicat pentru ajutorarea unei familii

Un preot din Rucăr s-a implicat pentru ajutorarea unei familii

Nu puține sunt familiile nevoiașe din județul Argeș care, mai ales iarna, au nevoie de

Fostul presedinte al CJ Arges judecat pentru ca a construit scoli si poduri

Fostul presedinte al CJ Arges judecat pentru ca a construit scoli si poduri

Marţi, 20 martie, fostul șef al Consiliului Judeţean Argeș, Constantin Nicolescu, s-a aflat în faţa

ACUM! – Accident cumplit in Argeș – 3 victime

ACUM! – Accident cumplit in Argeș – 3 victime

Accident de circulatie cu trei autoturisme implicate in urma cu scurt timp in localitatea Lunca

Se deschide – Centru de permanență medicală la Rucăr

Se deschide – Centru de permanență medicală la Rucăr

Un nou  userviciu ADP (Administraţia Domeniului Public)  se va înființa în scurt timp în localitatea