Muntenia News | Homepage

Fost sef al Agentiei Nationale a Medicamentului: La ANM sunt 42 de paznici si operatori si doar 4 oameni care decid medicamentele compensate

👤Scris de Ioana Popescu 🕔13.Ian 2018 Citit de 122 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Vlad Mixich, fost vicepresedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului, a vorbit, intr-o emisiune la Digi Fm, despre felul „incredibil” in care este organizat ANM si necesitatea ca legea care reglementeaza ANM sa se schimbe rapid in bine, in caz contrar existand riscul izbucnirii unor scandaluri „similare celui de la Cantacuzino sau, Doamne fereste, Hexi Pharma”. „ANM-ul are 15 paznici (si nu, ANM-ul nu e o inchisoare) si 27 de operatori. Practic la ANM sunt angajati mai multi paznici si operatori decat medici”, spune Vlad Mixich. El a explicat ca departamente importante din ANM, institutie esentiala pentru pacienti, au doar cativa angajati: „De pilda departamentul de Evaluarea Tehnologiilor Medicale, unde se decide daca un medicament merita sau nu sa fie compensat pe baza dovezilor stiintifice existente, are 4 oameni. In Ungaria in departamentul similar sunt 16 angajati, in Polonia sunt 60, in Anglia cateva sute.”

Vlad Mixich avertizeaza ca „Daca legea care guverneaza ANM-ul nu se va schimba rapid, si in bine nu in rau, atunci nu peste mult timp vom vedea acolo scandaluri similare celui de la Cantacuzino sau, Doamne fereste, Hexi Pharma. Proiectul de lege exista inca din 2016 dar se tot amana promovarea lui. Nu inteleg de ce, in conditiile unui guvern cu o majoritate confortabila in Parlament. La un an (un an deja!) de la preluarea puterii, domnii politicieni sunt in continuare ocupati cu bataia pe ciolan si pe scaun. In timpul asta, zone esentiale pentru noi se duc de rapa: sanatatea, politia, justitia, educatia, etc.”

„Cand am plecat de la Agentia Nationala a Medicamentului, unul dintre angajatii cu experienta de acolo pentru care am un anume respect profesional, mi-a zis asa: <Agentia Nationala a Medicamentului este viitorul caz Institut Cantacuzino>”, a mai marturisit Vlad Mixich, in emisiunea „Oameni de colectie”realizata de Catalin Striblea la Digi Fm.

Articole Similare

SOC la Curtea de Argeș ! Supărat pe nevastă s-a spânzurat în baie

SOC la Curtea de Argeș ! Supărat pe nevastă s-a spânzurat în baie

Descoperire șocantă în urmă cu scurt timp în blocul A10 din Curtea de Arges. Un

Donație pentru copiii argeșeni – echipament medical performant

Donație pentru copiii argeșeni – echipament medical performant

Organizația ”Salvați Copiii” România va dona, miercuri, 21 martie, secției de neonatologie a Spitalului Județean

In comuna Cetățeni, viceprimarul a fost numit de judecători

In comuna Cetățeni, viceprimarul a fost numit de judecători

Intr-o comună din Argeș judecătorii au numit viceprimarul după ce a dat soluții în trei

Șoferi pericol public în Argeș – Vezi ce au făcut!

Șoferi pericol public în Argeș – Vezi ce au făcut!

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor

Elevii de la Vlaicu, pe podium și la olimpiada de limba română

Elevii de la Vlaicu, pe podium și la olimpiada de limba română

Rezultate de excepție și al olimpiada de limba română pentru elevii Colegiului Național Vlaicu Vodă