Muntenia News | Homepage

Felicitari Cristian Soare ! Argesul a ramas fara omul faptelor !

👤Scris de Elena Popa 🕔17.Mar 2014 Citit de 281 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Joi, 13 septembrie, Guvernul a decis incetarea mandatului prefectului de Arges Cristian Soare. Decizia a venit ca urmare a iesirii PNL de la guvernare, Soare fiind sustinut pentru aceasta functie de liberali. Pentru ca in opinia ziarului nostru Cristian Soare a fost cel mai bun prefect pe care l-a avut Argesul in ultimii 20 ani, credem ca merita sa trecem in revista principalele repere ale mandatului acestuia.

Un mandat scurt dar bogat in realizari !

Cristian Soare si-a inceput mandatul care avea sa dureze un an si 10 luni destul de temator, insa la scurt timp si-a dovedit capacitatile. De altfel, singurul motiv pentru care a fost schimbat a fost cel al ruperii USL. Cristian Soare a fost unul dintre cei mai buni prefecti din ultima perioada. Cu el ca prefect, au fost organizate fara probleme alegerile din 2012, precum si referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Spre deosebire de fostii prefecti, a acordat o deosebita atentie presei locale si nationale, solicitand o deschidere si o mai mare transparenta si directorilor de deconcetrate. Marile atuuri ale mandatului lui Cristian Soare insa au stat in promovarea de noi actiuni, precum si punerea lor in aplicare. Spre deosebire, si alti prefecti, precum Gheorghe Davidescu au avut unele idei, dar niciuna nu s-a materializat.

Omul faptelor !

A fost primul prefect care a organizat Colegii prefecturale in marile orase ale judetului si a avut intalniri zonale cu alesii, ca un gest al deschiderii fata de autoritatile locale. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care a fost apreciat de primari. Un alt motiv important a fost promptitudinea cu care a raspuns la solicitarile acestora, cand alesii au intampinat dificultati de comunicare cu directorii de deconcentrate.

A fost prefectul in al carui mandat s-a reusit inchiderea tuturor magazinelor care vindeau ilegal etnobotanice in Arges si, in urma colaborarii cu DIICOT, au fost destructurate si retele care vindeau astfel de produse pe internet.

A lansat un amplu proiect de reducere a abandonului scolar. Nu a reusit sa impuna folosirea uniformelor in scoli, dar a reusit sa porneasca competitii de echipa in care au fost incluse toate scolile din judet. A pornit si un alt proiect, in care elevii in ani terminali la liceu au inceput sa beneficieze de consilierea studentilor pentru a reusi mai usor admiterea la facultate.

A avut intalniri cu marii angajatori din judet pentru a-i sprijini, in colaborarea cu autoritatile locale, astfel

incat mediul privat sa fie pe aceeasi lungime de unda cu zona administrativa.

Si, una dintre cele mai importante actiuni, a reusit sa aduca in Arges un numar impresionant de ambasadori, ceea ce nu a reusit nici CJ Arges si nici alte primarii, in ciuda numeroaselor protocoluri de infratiri si colaborari. Acest lucru a insemnat contacte intre mediul privat argesean cu posibili investitori straini, dar si promovarea judetului si a diferitelor zone sau localitati, sprijinind astfel si zona turistica.

Articole Similare

SOC la Curtea de Argeș ! Supărat pe nevastă s-a spânzurat în baie

SOC la Curtea de Argeș ! Supărat pe nevastă s-a spânzurat în baie

Descoperire șocantă în urmă cu scurt timp în blocul A10 din Curtea de Arges. Un

Donație pentru copiii argeșeni – echipament medical performant

Donație pentru copiii argeșeni – echipament medical performant

Organizația ”Salvați Copiii” România va dona, miercuri, 21 martie, secției de neonatologie a Spitalului Județean

In comuna Cetățeni, viceprimarul a fost numit de judecători

In comuna Cetățeni, viceprimarul a fost numit de judecători

Intr-o comună din Argeș judecătorii au numit viceprimarul după ce a dat soluții în trei

Șoferi pericol public în Argeș – Vezi ce au făcut!

Șoferi pericol public în Argeș – Vezi ce au făcut!

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor

Elevii de la Vlaicu, pe podium și la olimpiada de limba română

Elevii de la Vlaicu, pe podium și la olimpiada de limba română

Rezultate de excepție și al olimpiada de limba română pentru elevii Colegiului Național Vlaicu Vodă