Muntenia News | Homepage

EXCLUSIV! Habarnistii cu tablete din banul public !

👤Scris de Georgiana Matei 🕔07.Apr 2014 Citit de 224 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Mii de euro aruncati pe tablete scumpe de ultima fita pentru dinozaurii din consiliul local Curtea de Arges

Dupa ce autoritatile locale din Curtea de Arges au investit bani frumosi in amenajarea unei sali de consiliu moderne, intr-o instalatie de sonorizare si microfoane care se folosesc destul de rar, dar totul pentru confortul alesilor locali, acum se face o noua investitie, pentru aceeasi oameni care cel putin teoretic reprezinta interesele cetatenilor in conducerea orasului.

Asadar, in scurt timp, consilierii locali vor primi… tablete. „Cei de la Pitesti au laptop-uri pentru a primi toate informatiile si dosarele, actele, in format electronic, noi de ce sa nu avem?”, se intreba zilele trecute unul dintre consilieri.

Chestionat pe aceata tema, primarul Nicolae Diaconu a declarat redactorilor PROFIT ca, intr-adevar, ii va dota pe consilieri cu tablete. „Am gasit tablete la un pret foarte bune, e vorba de ultima generatie de tablete Samsung Galaxy si sper sa fie utile. In acest fel dosarele de sedinta si toate actele necesare vor fi transmise in timp util, si se vor face si economii”.

Pretul unei tablete este in jur de 700 lei….

In conditiile in care de foarte multe ori anumiti consilieri locali habar nu au nici macar de ce contine dosarul de sedinta, sau pun tot timpul intrebari pe langa subiectele discutate, ne indoim de abilitatile unora de a lucra pe un touch screen si de a mai si intelege ceva. Se pare ca la acest lucru s-a gandit si primul edil care spune ca, totusi, cel putin la inceput, la sedintele de consiliu vor exista si cateva dosare model vechi, pe hartie, pentru ca toata lumea sa inteleaga si ca nu cumva tehnologia sa ii incurce si mai mult pe unii dintre alesii locali. „Doua, trei dosare de sedinta vom scoate si la imprimanta pentru ca e greu sa faci o schimbare asa brusca….”, este de parere Nicolae Diaconu.

Consilierul Ghita spune ca investitia va fi recuperata din economia la hartie

Dosarele stufoase de sedinta vor fi inlocuite cu documente in format electronic, ce vor fi transmise prin email. Din cate se pare insa nu toti alesii locali au adrese de email. Consilierul local Ioan Ghita este insa de parere ca o astfel de „modernizare” este binevenita iar economia se va face cu siguranta. „Eu zic ca e un lucru bun iar aceasta investitie se va amortiza cu siguranta pentru ca se cheltuie foarte mult cu hartia, cu imprimatul, sunt multe costuri. De descurcat cu tableta eu unul madescurc, dar nu vreau sa vorbesc decat in numele meu… Nu comentez mai mult”, a declarat Ioan Ghita redactorilor PROFIT.

Asadar exista toate sansele ca la sedinta de consiliu local din aceasta luna consilierii locali sa nu mai primeasca dosarele ci doar documente in format electronic. Cum se vor descurca cel putin unii dintre ei? Ramane de vazut.

Articole Similare

Regal de picturǎ marca Ioana Duţǎ

Regal de picturǎ marca Ioana Duţǎ

 Expoziţia OMAGIU a reunit pe simezele Muzeului Municipal Curtea de Argeş lucrǎri de picturǎ în

O femeie a ajuns la spital după un incendiu în comuna Pietroşani

O femeie a ajuns la spital după un incendiu în comuna Pietroşani

Pompierii din Curtea de Argeş au avut de lucru în noaptea ce a trecut. Astfel,

28.438 de cetateni din Curtea de Arges asteptati duminica la vot

28.438 de cetateni din Curtea de Arges asteptati duminica la vot

Maine dimineata la Curtea de Arges vor ajunge buletinele de vot pentru alegerile de duminica,

Accident cu două victime în Piteşti

Accident cu două victime în Piteşti

Dimineaţa a început cu un accident ce s-a produs la Piteşti, chiar în zona Bazinului

Stapanele de sclavi din Berevoiesti au iesit din inchisoare

Stapanele de sclavi din Berevoiesti au iesit din inchisoare

Stăpânele de sclavi din Berevoești au scăpat de închisoare! Magistrații de la Tribunalul Argeș au