Muntenia News | Homepage

EXCLUSIV! Habarnistii cu tablete din banul public !

👤Scris de Georgiana Matei 🕔07.Apr 2014 Citit de 241 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Mii de euro aruncati pe tablete scumpe de ultima fita pentru dinozaurii din consiliul local Curtea de Arges

Dupa ce autoritatile locale din Curtea de Arges au investit bani frumosi in amenajarea unei sali de consiliu moderne, intr-o instalatie de sonorizare si microfoane care se folosesc destul de rar, dar totul pentru confortul alesilor locali, acum se face o noua investitie, pentru aceeasi oameni care cel putin teoretic reprezinta interesele cetatenilor in conducerea orasului.

Asadar, in scurt timp, consilierii locali vor primi… tablete. „Cei de la Pitesti au laptop-uri pentru a primi toate informatiile si dosarele, actele, in format electronic, noi de ce sa nu avem?”, se intreba zilele trecute unul dintre consilieri.

Chestionat pe aceata tema, primarul Nicolae Diaconu a declarat redactorilor PROFIT ca, intr-adevar, ii va dota pe consilieri cu tablete. „Am gasit tablete la un pret foarte bune, e vorba de ultima generatie de tablete Samsung Galaxy si sper sa fie utile. In acest fel dosarele de sedinta si toate actele necesare vor fi transmise in timp util, si se vor face si economii”.

Pretul unei tablete este in jur de 700 lei….

In conditiile in care de foarte multe ori anumiti consilieri locali habar nu au nici macar de ce contine dosarul de sedinta, sau pun tot timpul intrebari pe langa subiectele discutate, ne indoim de abilitatile unora de a lucra pe un touch screen si de a mai si intelege ceva. Se pare ca la acest lucru s-a gandit si primul edil care spune ca, totusi, cel putin la inceput, la sedintele de consiliu vor exista si cateva dosare model vechi, pe hartie, pentru ca toata lumea sa inteleaga si ca nu cumva tehnologia sa ii incurce si mai mult pe unii dintre alesii locali. „Doua, trei dosare de sedinta vom scoate si la imprimanta pentru ca e greu sa faci o schimbare asa brusca….”, este de parere Nicolae Diaconu.

Consilierul Ghita spune ca investitia va fi recuperata din economia la hartie

Dosarele stufoase de sedinta vor fi inlocuite cu documente in format electronic, ce vor fi transmise prin email. Din cate se pare insa nu toti alesii locali au adrese de email. Consilierul local Ioan Ghita este insa de parere ca o astfel de „modernizare” este binevenita iar economia se va face cu siguranta. „Eu zic ca e un lucru bun iar aceasta investitie se va amortiza cu siguranta pentru ca se cheltuie foarte mult cu hartia, cu imprimatul, sunt multe costuri. De descurcat cu tableta eu unul madescurc, dar nu vreau sa vorbesc decat in numele meu… Nu comentez mai mult”, a declarat Ioan Ghita redactorilor PROFIT.

Asadar exista toate sansele ca la sedinta de consiliu local din aceasta luna consilierii locali sa nu mai primeasca dosarele ci doar documente in format electronic. Cum se vor descurca cel putin unii dintre ei? Ramane de vazut.

Articole Similare

Astăzi, protest de amploare marca #REZIST – Vezi motivul

Astăzi, protest de amploare marca #REZIST – Vezi motivul

Duminică, 25 iunie, va avea loc un nou protest de amploare împotriva guvernării PSD. Evenimentul

E plin Argeşul de motociclişti fără permis – Poliţiştii le-au stricat weekend-ul

E plin Argeşul de motociclişti fără permis – Poliţiştii le-au stricat weekend-ul

A venit vara iar argeşenii caută orice metodă de realxare şi de petrecere a

Argeşul pe loc fruntaş – Avem printre cele mai mari salarii din ţară

Argeşul pe loc fruntaş – Avem printre cele mai mari salarii din ţară

România este departe de-a ajunge la salarii europene. După România, Grecia, Italia și Spania înregistrează

GALERIE FOTO! La Gara Regală tinerii au sărbătorit Ziua Iei

GALERIE FOTO! La Gara Regală tinerii au sărbătorit Ziua Iei

Asociatia GHEPart cu sprijinul CFR au marcat ieri, şi la Curtea de Argeş, Ziua Nationala

Curtea de Argeş – Bărbat mort în stradă – Medicii nu au mai putut face nimic

Curtea de Argeş – Bărbat mort în stradă – Medicii nu au mai putut face nimic

Prima victima a verii s-a inregistrat aseara in Curtea de Arges unde un barbat a