Muntenia News | Homepage

DNA apasa pe acceleratie in dosarul Ara Soft – A inceput un nou sezon al pelerinajelor primarilor la sediul DNA

👤Scris de Bianca Serban 🕔08.Apr 2014 Citit de 697 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Incet, incet se pare ca Argesul va avea o proprtie de 100% primari cu probleme la DNA. Asta dupa ce, de curand dosarul ARA Software a reintrat in vizorul procirorilor DNA. Asa se face ca, mai pe furis, in ultima perioada, primarii majoritatii localitatilor din judet au trecut prin birourile DNA Pitesti unde au dat cu subsemnatul in legatura cu contractul de IT pe care l-au incheiat prin intermediul Consiliului Judetean. Sute de mii de lei se scurg de la Consiliul Judetean, prin bugetele primariilor in conturile firmei agreate de CJ Arges sa implementeze si sa ofere servicii de programare si operare administratiilor locale din judet. Procurorii DNA au luat la verificat toate actele si facturile dintre firma si primarii deoarece exista suspiciuni grave de incalcare a legii. Suspiciuni exista, pe de alta parte si cu privire la unul dintre scopurile acestui sistem, adica acela de a intra in fiecare birou al fiecarei primarii si de a avea acces din serverul central la orice informatie. Exista informatii potrivit carora, atunci cand ,,se spioneaza” de la baza, calculatoarele se blocheaza instant. Tocmai pentru a nu putea fi urmariti de cine nu trebuie, multi primari din localitatile argesene au in birouri propriile calculatoare nelegate la sistemul ARA.

Dosar amplu cu ramificatii catre unul din mogulii de la Bucuresti ?

Potrivit majoritatii primarilor comunelor argesene, in afacerea pusa pe roate in primii ani de domnie ai lui Constantin Nicolescu, fiecare consiliu local trebuie sa plateasca nu mai putin de bani grei in fiecare luna. Contractul incheiat de C.J.Arges cu ,,Ara Soft Grup” este valabil pana in anul 2024. In Arges ,,beneficiaza” de acest program de informatizare nu mai putin de 94 de comune. De informatizarea facuta de C.J. Arges prin ,,Ara Soft Grup” nu au reusit sa scape decat, in prima faza, principalele orase, Pitesti, Curtea de Arges, Campulung, iar dintre localitati rurale, doar comuna Poiana Lacului. In urma acestui contract, firma Ara Soft Grup, urmeaza sa incaseze in fiecare luna cate 2,820 miliarde lei vechi, respectiv 33,840 miliarde in fiecare an, pana in anul 2024. Mai mult de oferta ,,Ara Soft”, ar beneficia nu doar primariile, ci si toate institutiile publice, subordonate Consiliului Judetean, chiar si Serviciul Salvamont.

Nefiind vorba despre sume deloc mici, ci de sute de mii de euro pe care fiecare primarie ii plateste firmei de IT, procurorii DNA s-au prins ca avem de a face de un sistem suveica: banii pleaca de la CJ, ajung la primarii, apoi la ARA Soft, care este cunoscuta ca firma agreata si implementata in judet de Constantin Nicolescu. Dar mai multe detalii despre acest dosar puteti citi in editiile urmatoare ale ziarului nostru.

Articole Similare

Computer tomograf la Spitalul Municipal din Câmpulung

Computer tomograf la Spitalul Municipal din Câmpulung

La Spitalul Municipal din Câmpulung va fi adus un nou computer tomograf. Acest lucru a

Aparatură modernă la Spitalul Judeţean Argeş

Aparatură modernă la Spitalul Judeţean Argeş

Cristina Stocheci a fost prezentă la conferinţa de presă organizată de PSD Argeş. Aceasta a

Piteştenii pot face propuneri cu privire la organizarea Simfoniei Lalelelor

Piteştenii pot face propuneri cu privire la organizarea Simfoniei Lalelelor

Pregătirile pentru ediţia din acest an a Simfoniei Lalelelor sunt în toi. Edilul încearcă să

Pentru ca are cancer – O fetita de doi ani va cere ajutorul

Pentru ca are cancer – O fetita de doi ani va cere ajutorul

Are doar doi ani de zile dar sufera de o boala cumplita – cancer. Fetita

Andra, concert la Pitesti – 200 de lei biletul

Andra, concert la Pitesti – 200 de lei biletul

Cunoscuta si indragita solista Andra va concerta de 8 martie, pentru doamne, domnisoare si nu