Muntenia News | Homepage

DNA apasa pe acceleratie in dosarul Ara Soft – A inceput un nou sezon al pelerinajelor primarilor la sediul DNA

👤Scris de Bianca Serban 🕔08.Apr 2014 Citit de 723 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Incet, incet se pare ca Argesul va avea o proprtie de 100% primari cu probleme la DNA. Asta dupa ce, de curand dosarul ARA Software a reintrat in vizorul procirorilor DNA. Asa se face ca, mai pe furis, in ultima perioada, primarii majoritatii localitatilor din judet au trecut prin birourile DNA Pitesti unde au dat cu subsemnatul in legatura cu contractul de IT pe care l-au incheiat prin intermediul Consiliului Judetean. Sute de mii de lei se scurg de la Consiliul Judetean, prin bugetele primariilor in conturile firmei agreate de CJ Arges sa implementeze si sa ofere servicii de programare si operare administratiilor locale din judet. Procurorii DNA au luat la verificat toate actele si facturile dintre firma si primarii deoarece exista suspiciuni grave de incalcare a legii. Suspiciuni exista, pe de alta parte si cu privire la unul dintre scopurile acestui sistem, adica acela de a intra in fiecare birou al fiecarei primarii si de a avea acces din serverul central la orice informatie. Exista informatii potrivit carora, atunci cand ,,se spioneaza” de la baza, calculatoarele se blocheaza instant. Tocmai pentru a nu putea fi urmariti de cine nu trebuie, multi primari din localitatile argesene au in birouri propriile calculatoare nelegate la sistemul ARA.

Dosar amplu cu ramificatii catre unul din mogulii de la Bucuresti ?

Potrivit majoritatii primarilor comunelor argesene, in afacerea pusa pe roate in primii ani de domnie ai lui Constantin Nicolescu, fiecare consiliu local trebuie sa plateasca nu mai putin de bani grei in fiecare luna. Contractul incheiat de C.J.Arges cu ,,Ara Soft Grup” este valabil pana in anul 2024. In Arges ,,beneficiaza” de acest program de informatizare nu mai putin de 94 de comune. De informatizarea facuta de C.J. Arges prin ,,Ara Soft Grup” nu au reusit sa scape decat, in prima faza, principalele orase, Pitesti, Curtea de Arges, Campulung, iar dintre localitati rurale, doar comuna Poiana Lacului. In urma acestui contract, firma Ara Soft Grup, urmeaza sa incaseze in fiecare luna cate 2,820 miliarde lei vechi, respectiv 33,840 miliarde in fiecare an, pana in anul 2024. Mai mult de oferta ,,Ara Soft”, ar beneficia nu doar primariile, ci si toate institutiile publice, subordonate Consiliului Judetean, chiar si Serviciul Salvamont.

Nefiind vorba despre sume deloc mici, ci de sute de mii de euro pe care fiecare primarie ii plateste firmei de IT, procurorii DNA s-au prins ca avem de a face de un sistem suveica: banii pleaca de la CJ, ajung la primarii, apoi la ARA Soft, care este cunoscuta ca firma agreata si implementata in judet de Constantin Nicolescu. Dar mai multe detalii despre acest dosar puteti citi in editiile urmatoare ale ziarului nostru.

Articole Similare

Premierǎ la Muşǎteşti – Primarul organizeazǎ Zilele Comunei

Premierǎ la Muşǎteşti – Primarul organizeazǎ Zilele Comunei

 Locuitorii comunei Muşǎteşti din judeţul Argeş vor avea în aceastǎ varǎ, pentru prima oarǎ, eveniment

Serviciile publice s-au aprovizionat cu apa pentru muncitori

Serviciile publice s-au aprovizionat cu apa pentru muncitori

La Serviciul Public de Salubritate Urbana s-au facut pregatirile pentru canicula. Directorul Catalin Nastea ne-a

ARGES – 110 absenti astazi, la BAC – Un elev a dat examenul in arest

ARGES – 110 absenti astazi, la BAC – Un elev a dat examenul in arest

Astazi a avut loc prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat, proba scrisă la Limba și

PITESTI – 10 puncte de prim ajutor si distributie a apei – Vezi unde le gasesti

PITESTI – 10 puncte de prim ajutor si distributie a apei – Vezi unde le gasesti

La nivelul municipiului Piteşti, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit următoarele puncte de

S-au afisat rezultatele – 15 medii de 10 in Arges la Evaluarea Natiionala

S-au afisat rezultatele – 15 medii de 10 in Arges la Evaluarea Natiionala

15 elevi din judetul Arges au obtinut media 10.00 la Evaluarea Nationala de clasa a