Muntenia News | Homepage

Deputatul Theodor Nicolescu intervine impotriva desfiintarii Judecatoriei Topoloveni

👤Scris de Elena Popa 🕔19.Mar 2014 Citit de 214 ori Sursa: ZIARULPROFIT

THEODOR NOCOLESCU: “Stim doar ca domnul Dragnea, vicepremier in Cabinetul Ponta, reprezinta foarte bine judetul Teleorman in deciziile care se iau la nivel central, asa cum s-a intamplat probabil si cu autostrada Bucuresti – Alexandria, devenita peste noapte o prioritate in detrimentul celei care leaga Pitestiul de Sibiu”

Comisia Juridica, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor a organizat marti, 18 martie a.c., o dezbatere parlamentara pe tema Proiectului de Lege privind desfiintarea unor instante judecatoresti si a parchetelor de pe langa acestea, care vizeaza pe fond desfiintarea unui numar de 30 de instante in intreaga tara. La acest eveniment au participat, pe langa parlamentari, membrii ai Comisiilor juridice din cele doua Camere, si reprezentanti ai unitatilor administrative-teritoriale, reprezentanti ai instantelor judecatoresti si ai parchetelor de pe langa acestea.

In cadrul dezbaterilor, deputatul Theodor Nicolescu, secretar al Comisiei juridice din Camera Deputatilor, a prezentat argumentele de ordin tehnic si administrativ pentru care PNL nu sustine si nu va vota acest proiect legislativ initiat de Guvernul Romaniei. Mai mult, parlamentarul argesean a sustinut eliminarea din lista instantelor judecatoresti propuse spre desfiintare judecatoria Topoloveni, invocand in acest sens traditia acestei institutii, precum si nevoia cetatenilor din zona Topoloveni de a beneficia de o instanta de proximitate, cu activitate profesionista dovedita si cu rezultate foarte bune in solutionarea dosarelor.

In urma dezbaterilor, participantii au convenit ca se impune respingerea proiectului de lege al Guvernului, avand in vedere modul total netransparent si criteriile subiective de elaborare a listei celor 30 de instante propuse a fi desfiintate.

“Nu putem sa nu remarcam in acest sens faptul ca unele judete cum ar fi Maramures, Arad sau Hunedoara figureaza cu cate 2 instante propuse la desfiintare, in timp ce judetul Teleorman nu apare pe aceasta lista cu nicio instanta.

Este o dilema la care putem incerca un raspuns: ori instantele din acest judet functioneaza perfect si nu merita a fi luate in discutie pentru desfiintare, ori aceste instante beneficiaza de protectie politica si nu au fost trecute prin filtrul criteriilor pe baza carora s-a elaborat lista la Ministerul Justitiei?

Stim doar ca domnul Dragnea, vicepremier in Cabinetul Ponta, reprezinta foarte bine judetul Teleorman in deciziile care se iau la nivel central, asa cum s-a intamplat probabil si cu autostrada Bucuresti – Alexandria, devenita peste noapte o prioritate in detrimentul celei care leaga Pitestiul de Sibiu”, sustine deputatul Theodor Nicolescu

Articole Similare

Miuţescu şi Mitrofan susţin afirmaţia lui Sofianu: „PNL nu are cum sa progreseze dacă este condus de slugi ale PSD”

Miuţescu şi Mitrofan susţin afirmaţia lui Sofianu: „PNL nu are cum sa progreseze dacă este condus de slugi ale PSD”

Declaratiile fara precedent de astazi ale lui Narcis Sofianu arata adevaratul dezastru  ce pandeste PNL

Sofianu ameninţă că va pleca din filială dacă tot o „slugă” a PSD va conduce partidul

Sofianu ameninţă că va pleca din filială dacă tot o „slugă” a PSD va conduce partidul

Narcis Sofianu a făcut declaraţii incendiare la conferinţa de presă de la PNL. Acesta l-a

Argeşul campion la accidente mortale de muncă

Argeşul campion la accidente mortale de muncă

Dacă în 2015 Argeşul ocupa locul II pe ţară în ceea ce priveşte numpărul persoanelor

Grupare de evazionişti luată cu asalt de poliţişti şi procurori DIICOT

Grupare de evazionişti luată cu asalt de poliţişti şi procurori DIICOT

17 percheziţii au avut loc astăzi în 5 judeţe plus municipiul Bucureşti la comercianţii de

Beneficii pentru rromii din judeţ

Beneficii pentru rromii din judeţ

Cristian Soare şi-a îndreptat atenţia în actualul mandat ca prefect şi spre rromii din judeţul

Cele mai citite

Cele mai noi stiri

Polistii rutieri din Prahova au avut de alergat in weekend. Vezi ce soferi i-au obligat la urmarire Șoferi care nu au oprit la control au pus pe jar polițiștii prahoveni, care s-au văzut nevoiți să plece în ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03 Un fost primar al Ploiestiului se intoarce la meseria de baza. Andrei Volosevici redevine… Fostul primar al municipiului Ploiești, care a ratat la mustață un nou mandat de senator pe lista ALDE Prahova, și-a ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03 AGERPRES: Interviu BOMBĂ cu Codruța Kovesi despre Amnistie și Grațiere! ”Inculpații nu vor mai executa pedepsele, iar banii rămân în…    Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, afirmă, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la AGERPRES, că adoptarea unei legi ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03 Mâine elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1, din localitatea Izvoarele, vor sta acasă! Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Giurgiu informează că Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Giurgiu a decis suspendarea cursurilor de ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03 Luni , la puțin după miezul nopții, trei cetățeni sirieni au încercat să intre în România cu documente false…Ce modalitate de acces… Luni, 16 ianuarie, în jurul orei 03.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat ... Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 5:03