Muntenia News | Homepage

Deputatul Theodor Nicolescu intervine impotriva desfiintarii Judecatoriei Topoloveni

👤Scris de Elena Popa 🕔19.Mar 2014 Citit de 220 ori Sursa: ZIARULPROFIT

THEODOR NOCOLESCU: “Stim doar ca domnul Dragnea, vicepremier in Cabinetul Ponta, reprezinta foarte bine judetul Teleorman in deciziile care se iau la nivel central, asa cum s-a intamplat probabil si cu autostrada Bucuresti – Alexandria, devenita peste noapte o prioritate in detrimentul celei care leaga Pitestiul de Sibiu”

Comisia Juridica, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor a organizat marti, 18 martie a.c., o dezbatere parlamentara pe tema Proiectului de Lege privind desfiintarea unor instante judecatoresti si a parchetelor de pe langa acestea, care vizeaza pe fond desfiintarea unui numar de 30 de instante in intreaga tara. La acest eveniment au participat, pe langa parlamentari, membrii ai Comisiilor juridice din cele doua Camere, si reprezentanti ai unitatilor administrative-teritoriale, reprezentanti ai instantelor judecatoresti si ai parchetelor de pe langa acestea.

In cadrul dezbaterilor, deputatul Theodor Nicolescu, secretar al Comisiei juridice din Camera Deputatilor, a prezentat argumentele de ordin tehnic si administrativ pentru care PNL nu sustine si nu va vota acest proiect legislativ initiat de Guvernul Romaniei. Mai mult, parlamentarul argesean a sustinut eliminarea din lista instantelor judecatoresti propuse spre desfiintare judecatoria Topoloveni, invocand in acest sens traditia acestei institutii, precum si nevoia cetatenilor din zona Topoloveni de a beneficia de o instanta de proximitate, cu activitate profesionista dovedita si cu rezultate foarte bune in solutionarea dosarelor.

In urma dezbaterilor, participantii au convenit ca se impune respingerea proiectului de lege al Guvernului, avand in vedere modul total netransparent si criteriile subiective de elaborare a listei celor 30 de instante propuse a fi desfiintate.

“Nu putem sa nu remarcam in acest sens faptul ca unele judete cum ar fi Maramures, Arad sau Hunedoara figureaza cu cate 2 instante propuse la desfiintare, in timp ce judetul Teleorman nu apare pe aceasta lista cu nicio instanta.

Este o dilema la care putem incerca un raspuns: ori instantele din acest judet functioneaza perfect si nu merita a fi luate in discutie pentru desfiintare, ori aceste instante beneficiaza de protectie politica si nu au fost trecute prin filtrul criteriilor pe baza carora s-a elaborat lista la Ministerul Justitiei?

Stim doar ca domnul Dragnea, vicepremier in Cabinetul Ponta, reprezinta foarte bine judetul Teleorman in deciziile care se iau la nivel central, asa cum s-a intamplat probabil si cu autostrada Bucuresti – Alexandria, devenita peste noapte o prioritate in detrimentul celei care leaga Pitestiul de Sibiu”, sustine deputatul Theodor Nicolescu

Articole Similare

Prima declaraţie a lui Nicolae Poghirc din postura de manager al Teatrului „Alexandru Davilla”

Prima declaraţie a lui Nicolae Poghirc din postura de manager al Teatrului „Alexandru Davilla”

Nicolae Poghirc este noul manager al Teatrului „Alexandru Davila”, acesta urmând să ocupe respectiva funcţie

Mioveniul va avea un buget de 32 de milioane de euro

Mioveniul va avea un buget de 32 de milioane de euro

Mâine va fi votat bugetul oraşului Mioveni pe anul 2017. Ion Georgescu a anunţat că

Isabela a fost operata – Urmeaza 9 luni de tratament dar medicii sunt optimisti

Isabela a fost operata – Urmeaza 9 luni de tratament dar medicii sunt optimisti

Maria Isabela, fetita de nici doi ani diagnosticata cu o boala nemiloasa, pentru care sute

VIDEO ! Ceremonie oficiala – Soare i-a predat stafeta lui Dragnea

VIDEO ! Ceremonie oficiala – Soare i-a predat stafeta lui Dragnea

In urma cu scurt timp in sala mare a Consiliului Judetean Arges a avut loc ceremonia

Ce parere ai? Asa va arata bazinul de inot de la Curtea de Arges

Ce parere ai? Asa va arata bazinul de inot de la Curtea de Arges

Ieri dupa amiaza, consilierii locali din Curtea de Arges au aprobat primele investitii, in studii