Muntenia News | Homepage

DE MAXIM INTERES ! Cum îţi schimbi furnizorul de energie ca să plăteşti mai putin factura de curent si gaze !

👤Scris de Elena Popa 🕔17.Apr 2018 Citit de 32 ori Sursa: ZIARULPROFIT

– Un mare furnizor iti ofera preturi mai mici la curent si asigurare bonus pentru aparatele eletrocasnice

Odata cu deschiderea totala catre concurenta a pietelor de energie, toti consumatorii de energie electrica pot incheia contracte pentru furnizarea energiei electrice in conditii de concurenta cu orice furnizor detinator de licenta de furnizare a energiei electrice care activeaza in piata cu amanuntul, acest serviciu nefiind limitat la o anumita zona geografica de deservire.
În vederea solicitării de oferte, consumatorul trebuie să parcurgă lista furnizorilor de energie electrică care activează pe piață cu amănuntul, iar după obținerea acestora este recomandat sa se faca o analiza comparativa a informaţiilor conţinute în aceste oferte
 preţ,
 durată,
 modalități de plată,
 condiții de încetare a contractului etc.
astfel încât să se poată face alegerea potrivită.

Oferta TINMAR, cel mai mare furnizor privat de energie electrica si gaze este imbatabila

Oferta TINMAR, cel mai mare furnizor privat de energie electrica si gaze este imbatabila
CLICK PE FOTO PENTRU A MARI

Clientul final alege una dintre ofertele-tip publicate de furnizor sau negociaza conditiile furnizarii. La alegerea ofertelor este recomandat sa se facă o analiză comparativă a informaţiilor conţinute în acestea (preţ, durată, modalitati de plată, conditii de incetare a contractului, clauze penalizatoare, modalitati de transmitere a facturii etc.) și chiar o comparație cu condițiile de furnizare existente, astfel încât să poată alege în cunoștință de cauză.

Consumatorul trebuie, de asemenea, să se asigure că ofertele au condiții avantajoase pe întreaga perioadă a contractului și că respectă prevederile legale privind componentele care vor fi incluse în factura finală, ex.: certificate verzi, contribuția pentru cogenerarea de inalta eficienta, accize, TVA).

Este, de asemenea, important de luat in considerare şi analizarea următoarelor aspecte:
– evaluarea valorii totale a facturii de energie electrică comparativ cu valoarea
facturii curente;
– condiţiile de facturare (analiza condiţiilor de plată) comparativ cu condiţiile
menţionate în contractul de furnizare actual;
– perioada pentru care urmează a se aplica tariful menţionat în ofertă;
– perioada pentru care urmează a se încheia respectivul contract.
Lista furnizorilor de energie electrica care activeaza pe piata cu amanuntul poate fi consultata la pagina de internet www.anre.ro, domeniul Energie electrica, sectiunea Informatii de interes public, rubrica Furnizare catre consumatori (http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/operatori-economici/energie-electrica1391006213/furnizare-catre-consumatori1391006442).

După ce clientul final şi furnizorul nou convin asupra clauzelor contractuale, inclusiv asupra preţului energiei electrice, încheie contractul de furnizare a energiei electrice.
Contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu noul furnizor produce efecte de la data încetării contractului încheiat cu furnizorul actual.
Clientul final de energie electrică este obligat să notifice furnizorului actual încetarea contractului de furnizare cu cel puţin 21 de zile înainte.
În termen de maximum 42 de zile de la încetarea contractului, furnizorul are obligaţia de a transmite clientului final factura cu decontul final de regularizare a tuturor obligaţiilor de plată. Clientul final are obligaţia să plătească contravaloarea facturii până la termenul scadent.
Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea acestuia. De asemenea, schimbarea furnizorului nu implică modificări de ordin tehnic.

Pachetele Tinmar Energy

Oferta Tinmar Gold 
• Pachet de energie electrica verde;
• Despagubiri pentru daunele provocate aparatelor electrocasnice, ca urmare a fluctuatiilor de tensiune, plafon maxim de 5000 de lei.
• Interventii de urgenta in caz de avarii la instalatia electrica, sanitara, de incalzire, canalizare si lacatuserie din locuinta clientului, in limita sumei de 100 Eur/interventie, plafon maxim 350 Euro/an;
• Protectie la plata facturii de energie electrice in cazul unor situatii neprevazute la locul de munca, in limita sumei de 150 Lei/luna;
• Discount 30% fata de pretul de lista al partenerilor specializati pentru orice lucrare de reparatii.

Oferta Tinmar Silver
• Pachet de energie electrica verde;
• Despagubiri pentru daunele provocate aparatelor electrocasnice ca urmare a fluctuatiilor de tensiune, plafon maxim de 2500 de lei.
• Interventii de urgenta in caz de avarii la instalatia electrica, sanitara, de incalzire, canalizare si lacatuserie din locuinta clientului , in limita sumei de 50 Eur/interventie, plafon maxim 150 Euro/an
• Protectie la plata facturii de energie electrice in cazul unor situatii neprevazute la locul de munca, in limita sumei de 100 Lei/luna
• Discount 20% fata de pretul de lista al partenerilor specializati pentru orice lucrare de reparatii.

Oferta Tinmar Standard
• Pachet de energie electrica verde
• Posibilitatea de a schimba oferta oricand, pentru a accesa avantajele si beneficiilor pachetelor Tinmar Gold si Tinmar Silver;
• Acces simplu si rapid in My Account, pentru a achita facturile, a transmite indexul, pentru a consulta sitauatia consumului si a soldului;
• Intermedierea relatiei cu operatorul de retea;
• Discount 10% fata de pretul de lista al partenerilor specializati pentru orice lucrare de reparatii din locuinta.  .

Pachetele Tinmar Gaz

Oferta Tinmar Special Gaz
• Interventii de urgenta in caz de avarii la instalatia de gaze naturale;
• Interventiile se vor face in limita sumei de 100 Eur/interventie , plafon maxim de 350 Euro/an;
• Discount 30% la orice lucrare de reparatii din locuinta , fata de pretul de lista al partenerilor nostril specializati , cat si preturi preferentiale pentru verificarea centralei termice si acordarea vizei ISCIR;
• Oferta Tinmar Special Gaz se poate achizitiona doar la pachete cu oferta Tinmar Gold.

Oferta Tinmar Gaz
• Interventii de urgenta in caz de avarii la instalatia de gaze natural
• Interventiile se vor face in limita sumei de 50 Euro/interventie, plafon maxim de 150 Euro/an.
• Discount 20% fata de pretul de lista al partenerilor nostri specializati pentru orice lucrare de reparatii din locuinta, totodata ofera si preturi preferentiale pentru verificarea centralei termice si acordarea vizei ISCIR.

Serviciile Tinmar Enegy si Tinmar Gaz se pot contracta impreuna sau separat in cazul in care nu poti schimba furnizorul de gaze (clientii rezidentiali ce platesc la comun serviciile de gaze). Contractarea serviciilor se face online in 3 pasi, folosind acest configurator ce va va ajuta in alegerea pachetului dorit. Acoperirea este nationala atat in mediul urban cat si in cel rural, iar procesul de portare dureaza aproximativ 21 de zile. In 14 zile poti oricand anula schimbarea furnizorului. Tot ce trebuie sa faceti este sa va lasati datele de contact si sa va scanati buletinul, iar un reprezentant va va contacta in cel mai scurt timp pentru a va prezenta oferta si a semna contractul pe 12 luni – totul online.

Daca credeti ca v-am convins sa va schimbati furnizorul de energie electrica sau de gaze naturale, puteti sa va convingeti si prietenii sau vecinii si veti fi recompensati prin programul de afiliere disponibil pe site-ul Tinmar.

Articole Similare

ALERTĂ ! Mașinile vechi și foarte vechi, INTERZISE în Capitală

ALERTĂ ! Mașinile vechi și foarte vechi, INTERZISE în Capitală

Da..marea plombeală,chiar așa,îmi este rușine să spun cuiva că m-am mutat din București în Curtea

Primăriile obligate sa comunice oficial cu populația si firme prin e-mail configurat de STS

Primăriile obligate sa comunice oficial cu populația si firme prin e-mail configurat de STS

Guvernul vrea să încurajeze autoritățile locale să comunice oficial prin e-mail cu cetățeni, firme sau

PERCHEZIŢII ARGEŞ – 4 persoane reţinute si bunuri recuperate

PERCHEZIŢII ARGEŞ – 4 persoane reţinute si bunuri recuperate

Bunuri în valoare de peste 45.000 de lei, susceptibile a proveni din furturi au fost

Premierul Viorica Dăncilă si alţi miniştri, la deschiderea oficiala a Simfoniei Lalelelor

Premierul Viorica Dăncilă si alţi miniştri, la deschiderea oficiala a Simfoniei Lalelelor

Ediţia cu numărul 41 a Simfoniei Lalelelor va fi deschisa oficial vineri in prezenţa a

ATENŢIE ! ȚEAPĂ în numele LIDL ! Retailerul anunță o TENTATIVĂ de ÎNŞELĂCIUNE cu un concurs care nu îi aparţine

ATENŢIE ! ȚEAPĂ în numele LIDL ! Retailerul anunță o TENTATIVĂ de ÎNŞELĂCIUNE cu un concurs care nu îi aparţine

Ca urmare a unui presuspus concurs organiyat de cunoscuta companie Lidl pe Facebook si WhatsApp,