Muntenia News | Homepage

Argeşenii mereu nemulţumiţi “Am scǎpat de câini, ne terorizeazǎ pisicile”

👤Scris de Crina 🕔19.Iun 2017 Citit de 44 ori Sursa: ZIARULPROFIT

 #Probleme cu felinele sunt şi în vârf de munte de unde turiştii pleacǎ fǎrǎ sǎ mai achite notele de platǎ

Reclamaţiile privind numǎrul câinilor fǎrǎ stǎpân din Curtea de Argeş au scǎzut în ultima perioadǎ dupǎ ce serviciul de ecarisaj şi-a fǎcut datoria şi a strâns o bunǎ parte din maidanezi. Argeşenii reclamǎ acum o altǎ problemǎ şi anume…. pisicile şi gǎinile.

Zilele trecute, am primit la redacţie mai multe sesizǎri privind mirosul de nesuportat de care se plâng unii argeşeni. E vorba de cei care locuiesc în blocuri din apropierea caselor şi sunt deranjaţi de pui şi gǎini. Astfel de reclamaţii au fǎcut şi la primǎria Curtea de Argeş însǎ nu au primit nici un rǎspuns din partea autoritǎţilor locale.

« Va rugam sa ne lamuriti o situatie referitoare la cresterea gainilor langa blocuri, sub balcoane , intrucat langa blocul D.8 , scara A din strada Unirii , pe locul unde era o parcare, a aparut cu ani in urma o gospodarie cu gard lipit de zidul blocului si langa gard cotet de gaini. Zidul blocului este plin de mucegai iar apartamentul de la parter este nelocuibil (proprietarii au fost nevoiti sa se mute). Mizeria , mirosul si zgomotul par sa creeze mediul preferat al lor, dar este si un calvar pentru locatarii blocului.
Cresterea gainilor langa bloc – sub balcon , ne face viata amara. Suntem disperati si nu mai putem suporta mirosurile ingrozitoare ce provin de acolo. Miroase foarte urat si nu putem deschide ferestrele. Asa ceva nu se poate intr-un oras. Nu stim la cine sa apelam ca sa scapam de acest necaz. De primavara pana toamna miroase groaznic. Sanatatea noastra este pusa in pericol, sobolani si soareci sunt in preajma acestor cotete. » se aratǎ în plângerea argeşenilor.

La faţa locului, pisicile sunt problemǎ

Redactorii PROFIT s-au deplasat la blocul cu pricina unde, în afara gǎinilor, a mai apǎrut o problemǎ şi anume cea a pisicilor. « Pe mine una nu mǎ deranjeazǎ foarte mult gǎinile pentru cǎ eu nu am ferestrele cǎtre casǎ. Mǎ deranjeazǎ în schimb pisicile care sunt tot mai multe şi pe care unii vecini le hrǎnesc aici, în scara blocului. E plin de muşte şi de mizerie din cauza asta. Pǎi am scǎpat de câini şi acum avem pisici ? In ce lume trǎim ? » ne povesteşte o locuitoare a blocului din Ivancea. Aceasta mai spune cǎ toate maşinile din faţa blocului sunt zgâriate şi cǎ cineva trebuie sǎ ia mǎsuri urgente.

O situaţie similiarǎ întâlnim şi în cartierul Banu Mǎrǎcine dar şi la Confrag acolo unde, iubitorii de pisici au strâns zeci de animale în faţa blocurilor şi chiar în apartamente.

Turiştii agasaţi pe terasele pensiunilor

O altǎ mare problemǎ legatǎ de pisici a ajuns în vârf de munte. Mai mulţi turişti ne-au povestit cǎ pisicile se urcǎ pe mesele teraselor, apar de unde de aştepţi mai puţini iar noaptea zgârie maşinile. Nu de puţine ori turiştii, mai ales cei strǎini, neobişnuiţi cu aşa ceva, refuzǎ sǎ mai plǎteascǎ mâncarea din cauza felinelor.

Directorul SPU cunoaşte problema şi primeşte tot mai multe reclamaţii

Cǎtǎlin Nastea, directorul Serviciului Public de Salubritate Urbanǎ care deţine şi activitatea de ecarisaj din municipiu, spune cǎ primeşte tot mai des reclamaţii în acest sens. „E adevǎrat cǎ maidanezii au cam dispǎrut de pe strǎzi, am strâns foarte mulţi, numai sǎptǎmâna trecutǎ am trimis cǎţele şi pui la Smeura. Acum lumea se plânge de pisici. Eu nu am ce sǎ fac, nu am cum sǎ prind pisici sau ce sǎ fac cu ele. Am primit sesizǎri de acest gen şi de la Valea cu Peşti unde sunt vreo 15 pisici care fac legea… Nu am ce mǎsurǎ sǎ iau…” a declarat Cǎtǎlin Nastea redactorilor PROFIT.

Articole Similare

EXCLUSIV ! Procurorii DNA au dat iama în afacerile Primăriei Curtea de Arges 

EXCLUSIV ! Procurorii DNA au dat iama în afacerile Primăriei Curtea de Arges 

– DNA a deschis un dosar pentru prima investitie inaugurata de primarul Panturescu Vin vremuri grele

DE INTERES ! Cum putem să vindem imobilele “Prima Casă” în primii cinci ani de la cumpărare

DE INTERES ! Cum putem să vindem imobilele “Prima Casă” în primii cinci ani de la cumpărare

Cei care cumpără sau construiesc o locuință prin programul “Prima Casă” cunosc foarte bine faptul

Tragedie la Curtea de Arges ! Un tanar de 21 ani s-a inecat la Zigoneni

Tragedie la Curtea de Arges ! Un tanar de 21 ani s-a inecat la Zigoneni

Tragedie la Noaptes ! În urmă cu scurt timp un tânăr de 21 de ani

UPDATE : Pompierii cauta trupul lui Daniel Diaconescu, disparut in apele lacului Zigoneni

UPDATE : Pompierii cauta trupul lui Daniel Diaconescu, disparut in apele lacului Zigoneni

Prietenii tanarului Daniel Diaconescu care a disparut in apele adanci ale lacului Zigoneni sunt acum

UPDATE Trupul fara viata al lui Daniel Diaconescu a fost recuperat din lac

UPDATE Trupul fara viata al lui Daniel Diaconescu a fost recuperat din lac

Dupa aproape 40 minute de cautari, tanarul Daniel Diaconescu a fost gasit de pompieri in