Muntenia News | Homepage

ANIVERSARE – Scoala ,,Marin Preda” Pitesti, de 50 de ani etalon al invatamantului judetean si national

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔31.Mar 2014 Citit de 947 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Vineri, 04.04.2014, la Scoala Gimnaziala ,,Marin Preda” Pitesti (fosta Scoala Nr.10), va avea loc festivitatea de aniversare a 50 de ani de activitate a scolii. In perioada celor 50 de ani de activitate, Scoala Gimnaziala ,,Marin Preda” a fost un etalon al invatamantului judetean si national (in anul 1972 a fost scoala pilot, pentru implementarea clasei I, de la varsta de 6 ani, au fost implementate alternativele educationale, de tipul Step by Step, dupa anul 1990 s.a.m.d.).

Scoala Gimnaziala ,,Marin Preda” este recunoscuta pentru calitatea si specificul serviciilor educationale variate: predarea intensiva a limbii germane, cercuri extrascolare, optionale create pe principalele arii curriculare. Din anul 2000 unitatea gazduieste Scoala Franceza MLF – Renault, fapt ce favorizeaza schimbul lingvistic si cultural intre elevii de nationalitate romana si franceza.

Numeroase oficialitati au trecut pragul scolii . Amintim vizita unor ministri ai educatiei (Alexandru Athanasiu, Ecaterina Andronescu) sau ambasadori (un exemplu este dat de vizita Excelentei Sale Delaltre Pierre, ambasador al Frantei la Bucuresti). In ultimii 2 ani au fost desfasurate 4 proiecte internationale prin Programul Comunitar in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Acum, institutia cuprinde 26 de colective scolare din invatamantul prescolar, primar, gimnazial, 40 de cadre didactice din care 95% sunt titulare (6 sunt profesori metodisti ai Inspectoratului Judetean Arges, 2 formatori la nivel national, 2 cadre didactice predau in Centrele de Excelenta).

In data de 04.04.2014, incepand cu ora 9.30, se va oficializa o slujba de sfintire si binecuvantare, se va dezveli o placa comemorativa, vor avea loc discursuri ale oficialitatilor (reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Arges, Primariei Pitesti, Scolii Franceze etc.). Nu vor lipsi momentele artistice, sustinute de elevii si prescolarii scolii (la Teatrul ,,Alexandru Davila” Pitesti de la ora 15.00) si inaugurarea unei expozitii educationale ,,Scoala Gimnaziala Marin Preda: 1964-2014. Sunt invitati si asteptati cu drag profesorii pensionari si fostii elevi ai scolii, pentru o intalnire a generatiilor.

Articole Similare

SONDAJ La strada – Argeşenii dezamǎgiţi – « Am crezut degeaba cǎ va fi frumos »

SONDAJ La strada – Argeşenii dezamǎgiţi – « Am crezut degeaba cǎ va fi frumos »

Iluminatul de sǎrbǎtori de la Curtea de Argeş a dezamǎgit mulţi argeşeni iar acest lucru

Crǎiasa Zǎpezii anunţǎ aprinderea iluminatului festiv la Mioveni

Crǎiasa Zǎpezii anunţǎ aprinderea iluminatului festiv la Mioveni

In aceastǎ searǎ, în ajun de Moş Nicolae, Mioveniul va aprinde luminile de sǎrbǎtoare. Iar

Traditii si superstitii – Mos Nicolae ii vindeca pe cei bolnavi

Traditii si superstitii – Mos Nicolae ii vindeca pe cei bolnavi

În fiecare an copiii îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Nicolae. Se spune că acesta

INTERZIS CARDIACILOR – Imagini horror la Spitalul Judeţean Argeş

INTERZIS CARDIACILOR – Imagini horror la Spitalul Judeţean Argeş

Un argeşean a postat în urmǎ cu scurt timp, pe paginile de socializare, imagini de-a

Vrei sa te casatoresti de Revelion? O poti face la Mioveni

Vrei sa te casatoresti de Revelion? O poti face la Mioveni

Tradiţia căsătoriilor la Mioveni, în ultima zi din an, va fi păstrată şi în 2016. Cei