Muntenia News | Homepage

ANIVERSARE – Scoala ,,Marin Preda” Pitesti, de 50 de ani etalon al invatamantului judetean si national

👤Scris de Denisa Ionescu 🕔31.Mar 2014 Citit de 993 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Vineri, 04.04.2014, la Scoala Gimnaziala ,,Marin Preda” Pitesti (fosta Scoala Nr.10), va avea loc festivitatea de aniversare a 50 de ani de activitate a scolii. In perioada celor 50 de ani de activitate, Scoala Gimnaziala ,,Marin Preda” a fost un etalon al invatamantului judetean si national (in anul 1972 a fost scoala pilot, pentru implementarea clasei I, de la varsta de 6 ani, au fost implementate alternativele educationale, de tipul Step by Step, dupa anul 1990 s.a.m.d.).

Scoala Gimnaziala ,,Marin Preda” este recunoscuta pentru calitatea si specificul serviciilor educationale variate: predarea intensiva a limbii germane, cercuri extrascolare, optionale create pe principalele arii curriculare. Din anul 2000 unitatea gazduieste Scoala Franceza MLF — Renault, fapt ce favorizeaza schimbul lingvistic si cultural intre elevii de nationalitate romana si franceza.

Numeroase oficialitati au trecut pragul scolii . Amintim vizita unor ministri ai educatiei (Alexandru Athanasiu, Ecaterina Andronescu) sau ambasadori (un exemplu este dat de vizita Excelentei Sale Delaltre Pierre, ambasador al Frantei la Bucuresti). In ultimii 2 ani au fost desfasurate 4 proiecte internationale prin Programul Comunitar in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Acum, institutia cuprinde 26 de colective scolare din invatamantul prescolar, primar, gimnazial, 40 de cadre didactice din care 95% sunt titulare (6 sunt profesori metodisti ai Inspectoratului Judetean Arges, 2 formatori la nivel national, 2 cadre didactice predau in Centrele de Excelenta).

In data de 04.04.2014, incepand cu ora 9.30, se va oficializa o slujba de sfintire si binecuvantare, se va dezveli o placa comemorativa, vor avea loc discursuri ale oficialitatilor (reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Arges, Primariei Pitesti, Scolii Franceze etc.). Nu vor lipsi momentele artistice, sustinute de elevii si prescolarii scolii (la Teatrul ,,Alexandru Davila” Pitesti de la ora 15.00) si inaugurarea unei expozitii educationale ,,Scoala Gimnaziala Marin Preda: 1964-2014. Sunt invitati si asteptati cu drag profesorii pensionari si fostii elevi ai scolii, pentru o intalnire a generatiilor.

Articole Similare

Barbat in stare grava dupa ce o butelie a explodat langa el

Barbat in stare grava dupa ce o butelie a explodat langa el

Un echipaj cu ambulanța SMURD de prim-ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a

450 de şoferi au rămas fără permise în prima zi a vacanţei de 1 Mai

450 de şoferi au rămas fără permise în prima zi a vacanţei de 1 Mai

Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere în prima zi a minivacanţei

Cea mai mare păpuşă din România, pe scena Teatrului Davila

Cea mai mare păpuşă din România, pe scena Teatrului Davila

O păpuşă de aproape şase metri poate fi văzută în superproducţia „Jack şi vrejul de

Miuţescu a câştigat alegerile – De azi, e preşedinte PNL Argeş

Miuţescu a câştigat alegerile – De azi, e preşedinte PNL Argeş

In urma cu scurt timp, la Piteşti au avut loc alegerile pentru funcţia de preşedinte

Gerea, preşedinte interimar al ALDE Constanţa

Gerea, preşedinte interimar al ALDE Constanţa

Andrei Gerea este preşedintele interimar al organizaţiei ALDE Constanţa. Decizia este una foarte surprinzătoare, mai