Muntenia News | Homepage

Adrian Turcanu, reprezentantul TNL Arges pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare

👤Scris de Andrei Gheorghe 🕔25.Mar 2014 Citit de 681 ori Sursa: ZIARULPROFIT

Adrian Turcanu, membru al PNL Pitesti, se afla printre cei 13 tineri liberali care reprezinta Tineretul National Liberal si Cluburile Studentesti Liberale pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Prezenta, in numar mare, a tinerilor liberali pe aceasta lista reprezinta recunoasterea, din partea structurilor de conducere ale PNL, a eficientei cu care cele doua organizatii se implica permanent in activitatile politice si in promovarea valorilor liberale.

„Prezenta unui membru TNL Arges, pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare ne onoreaza si ne motiveaza sa continuam activitatea intr-un ritm cel putin la fel de sustinut ca si pana acum. Eforturile si activitatea depusa de intreaga filiala a fost rasplatita prin obtinerea acestei nominalizari pe lista PNL”, a declarat Cosmin Iordache, presedinte TNL Arges.

Liderul tinerilor liberali care fac parte dintre candidatii PNL pentru alegerile europarlamentare este Claudia Benchescu, presedinte CSL si membra a Biroului de conducere LYMEC (Organizatia tinerilor liberali europeni), care ocupa pozitia a 8 a din lista, considerata eligibila. Echipa este completata de: Adrian TurcanuArges, George Stanga – Galati, Raul Stoica – Hunedoara, Diana Nicolae – Neamt, Emil Pantelimon – Covasna, Catalin Profir – Vrancea, Cristina Mihailovici – Constanta, Adrian Solcan – Bistrita, Raluca Vartic – Iasi, Cristian Ghita – Sector 3, Bogdan Pater – Bihor, Alexandru Ionescu – Sector 4.

,,Cred ca orice europarlamentar roman ar trebui sa puna pe un loc fruntas in agenda sa de lucru problemele tineretului din Romania in context european. Un aspect pe care il consider fundamental si pe care as pune accentul in eventualitatea obtinerii unui mandat de parlamentar european ar fi acela al echivalarii diplomelor de studii. Este in egala masura anormal ca, pe de o parte, diplomele de studii superioare obtinute de tinerii romani in universitati de prestigiu din Europa sa nu fie recunoscute in tara noastra decat in anumite conditii, iar diplomele obtinute de absolventii de studii superioare din Romania sa nu fie recunoscute pe intreg teritoriul Uniunii Europene. Cum universitatile din Romania au programe de studii echivalente cu cele europene si aceeasi durata a studiilor cred ca se impune aceasta echivalare. In plus, consider ca orice concurs, de admitere la o universitate sau pentru obtinerea unui loc de munca ar trebui sa fie deschis tuturor cetatenilor Uniunii Europene si sa puna pe primul plan nivelul cunostintelor evaluate si nu nationalitatea.” a declarat Adrian Turcanu.

Tinerii candidati liberali au fost selectionati printr-o procedura transparenta, in cadrul proiectului „10 pentru Europa”, organizat de TNL si CSL. Pe parcursul a cinci luni, peste 50 de tineri din cadrul PNL au trecut prin etapele proiectului, in cadrul carora au trebuit sa adune voturi pentru sustinerea candidaturii lor, sa organizeze evenimente publice si sa prezinte viziunea lor asupra politicilor europene de tineret, managementul fondurilor europene si „Europa 2050”.

Toti cei 40 de finalisti ai proiectului vor face parte din echipa de elita „Liberali pentru Europa”, care va avea un rol activ atat in campania pentru alegerile europarlamentare, cat si ulterior, in promovarea politicilor europene de tineret la nivel national. Membrii acestei echipe vor functiona ca un liant intre europarlamentarii romani si tinerii din Romania.

Adrian Turcanu are 28 de ani si este lector doctor la Facultatea de Matematica-Informatica a Universitatii Pitesti, universitatea la care a absolvit studiile superioare. In trecut a fost elev al prestigiosului Colegiu National „I.C.Bratianu”. Este membru al organizatiei PNL Pitesti si este vicepresedinte al Tineretului National Liberal Pitesti

Articole Similare

Maine se opresc gazele in Mioveni – Vezi zonele afectate

Maine se opresc gazele in Mioveni – Vezi zonele afectate

Pentru remedierea unor defecte existente în zona de distribuţie de pe strada Eroilor, nr.3 din

Interzis minorilor – Imagini horror in parcul de la CCA

Interzis minorilor – Imagini horror in parcul de la CCA

Seraparie, mizerie, noroi si mobilier deteriorat. Cam asta pot admira argesenii care aleg sa isi

Nu ezitati sa va inscrieti – Concurs de KENDAMA pentru elevii din Curtea de Arges

Nu ezitati sa va inscrieti – Concurs de KENDAMA pentru elevii din Curtea de Arges

Autoritatile din Curtea de Arges au pus la punct un program interesant pentru sǎrbǎtorirea Zilei

La Bradulet au ajuns, direct din Elvetia, doua autospeciale de pompieri

La Bradulet au ajuns, direct din Elvetia, doua autospeciale de pompieri

Comuna Bradulet din judetul Arges are de acum doua autospeciale de pompieri pentru Serviciul Voluntar

Accident – O victima preluata de SMURD

Accident – O victima preluata de SMURD

Un accident de circulatie in  urma caruia o persoana a fost ranita destul de grav